3 insule secrete din Italia

Cu siguranță cu toții sunteți deja familiarizați cu Sicilia, Sardinia, și renumita insulă Capri, dar când vine vorba de insule încântătoare, Italia are și insule secrete pentru unii. Și puțini sunt aceia care știu deja că linia de coastă a țării este de fapt presărată cu peste 350 de insule idilice, de la Favignana care oferă peisaje perfecte, la Panarea unde nu există mașini, la sacra insulă Marettimo.    

Unele din aceste insule secrete sunt cam îndepărtate și inaccesibile, în timp ce altele necesită mai puțin efort, unele sunt moderne iar altele sunt rustice și relaxate. Ce e bine de luat în considerare este faptul că italienii își adoră insulele și sunt printre preferatele destinații de vacanță ale acestora. Deci, dacă nu vreți să împărțiți bucata de paradis cu mulți alții, evitați călătoriile acolo în lunile iulie-august. Dacă vreți exclusivitate totală, vizitați-le în lunile de iarnă. S-ar putea să fiți singurii vizitatori! https://realitateatravel.net/7-locuri-din-italia-care-trebuie-vazute/

Favignana

Sursa foto: reddit.com

Situată la numai o oră de mers cu feribotul de pe coasta de vest a Siciliei, Favignana este cea mai mare și cea mai populară dintre cele trei Insule Egadi, o bucată de pământ în formă de fluture, mărginită de o coastă zimțată, intercalată cu plaje cu nisip (Cala Rossa și Cala Azzurra sunt printre cele mai bune) și golfuri mici, secrete.

Veți găsi apele extrem de limpezi și azurii ale Mării Tireniene, presărate cu bărci și yacht-uri care alunecă în tăcere de-a lungul coastei stâncoase. Luați provizii în caz că vreți să faceți un picnic și mergeți în port pentru a închiria o barcă mică, cu sau fără capitan și vă veți bucura de o zi minunată înotând, făcând snorkeling și savurând un prosecco rece. 

Tips : scuterul este alegerea perfectă când vine vorba despre mijloc de transport, închiriază-l pe al tău de la Brezza Marina. 

Unde ne cazăm : Dimora de’ll Olivastro este o pensiune mică și elegantă, într-un cadru absolut liniștit, printre plantații de măslini și pereți de piatră uscată. 

Unde mâncăm: Osteria del Sotto Sale, cu un ambient luminos și rustic, este locul perfect pentru a încerca bunătățile locale, inclusiv supa de midii piperată, tartare de ton cu capere și mentă și steak de ton. 

Cum ajungem acolo : Se pot lua feriboturile din Trapani (coasta de vest a Siciliei) care aparțin de Siremar si Liberty Lines. 

La Maddalena

(www.sardiniantour.com)

Trecerea cu feribotul de la Palau către Insula Maddalena durează doar 20 de minute, însă acest loc liniștit este o lume departe de kitsch-ul al Coastei Smeralda. Acesta este cel mai mare arhipelag omonim, un grup de șapte insule și insulițe periferice, mărginite de un litoral stâncos de culoare roz. Singurul oraș de pe insulă este portul plin de viață, cu magazine, baruri și restaurante bune, dar pe timp de zi veți dori să explorați zecile de plaje glorioase și să înotați în apele turcoaz, care sunt printre cele mai curate din Marea Mediterană. 

Tips : Eroul militar italian Giuseppe Garibaldi a făcut din insula Caprera casa sa în ultimii săi 27 ani de viață. Caprera este legată de insula principală printr-un pod, așadar puteți vizita fosta lui casă, acum micul Museo Garibaldino, apoi să porniți în explorarea plajelor magnifice. 

Unde ne cazăm : Grand Hotel Resort Ma&Ma, în partea de sud-vest a insulii,  este un punct important de unde se poate începe explorarea arhipelagului, și după o zi plină vă puteți bucura de serviciile lor excelente de spa. 

Unde mâncăm : Fie că vreți să încercați frigăruiele cu fructe de mare sau ravioli prăjiți umpluți cu cartofi, brânză de oaie și mentă, Sottovento este locul unde găsiți toate specialitățile locale, chiar lângă portul principal. Cum ajungem acolo : Călătoria cu feribotul de la Palau la „La Maddalena” este la doar 20 de minute.

Elba

(www.wantedinmilan.com)

Suficient de mare pentru a face față multitudinii de italieni care se îngrămădesc pentru vacanțele de vară, Elba (cea mai mare insulă din arhipelagul toscan) este o alegere potrivită dacă vă doriți o vacanță plină de cultură la plajă. Napoleon Bonaparte a fost exilat aici în 1814-1815 și puteți vizita ambele vile ale sale. Alte atracții includ rămășițele unei vile romane care datează din primul secol î. Hr.:  Punta delle Grotte și emblematicul deal Forte Stella din Portoferraio.

În extrasezon mergeți la una dintre plajele de top, care variază de la golfuri curbate precum Biodola, până la pârâuri de dimensiuni minuscule, accesibile doar de pe mare (sunt disponibile bărci de închiriat) sau printr-o lungă călătorie pe jos. Iar pentru o plimbare și un gelato de seară, vechiul Portoferraio și orașele Marciana Marina și Capoliveri sunt o încântare. 

Tips : Luați telecabina (care seamănă mai mult cu un coș cu cablu pentru două persoane) de la Marciana Alta până la vârful Monte Capanne pentru priveliști care se întind până la Corsica. 

Unde ne cazăm  : Hotelul de tip boutique Ilio are 19 camere moderne și o grădină superbă și se află fix deasupra superbei plaje din Sant’Andrea, în partea de vest a insulei. Încercați să vă cazați în suita independentă de pe malul mării, pentru o escapadă cu adevărat romantică. 

Unde mâncam : Osteria del Noce din Marciana Alta servește specialități elbaniene și liguriene (gândiți-vă la spaghete cu muguri sau pesto sau captura zilei la cuptor cu cartofi, roșii cherry și măsline negre) . 

Cum ajungem acolo : Feriboturile circulă pe tot parcursul anului de la Piombino pe coasta toscană, iar călătoria durează aproximativ o oră.