Italia – destinația anului 2021

În timp ce majoritatea am preferat să renunțăm la deplasările care nu au fost necesare în decursul acestui an, mulți dintre noi am asteptat cu sufletul la gura deschiderea granițelor pentru a putea călători ca altădată și în special a Italiei. Această vara de pandemie nu a oferit prea multe variante de deplasare, iar cele care au existat, Franța sau Grecia, s-au închis la fel de repede cum s-au și deschis.

În timpul petrecut în casa cred că tuturor ne-au aparut filmulețele de pe Instagram cu apusuri pe Coasta Amalfitană, cappuccino servit pe terasele hotelurilor din Capri, un aperitivo pe rooftopul restaurantului Zuma din Roma sau “nonnas” învârtind aluatul pentru pizza napoletana la balcoanele lor din Napoli. https://zumarestaurant.com/locations/rome/

Italia a fost una dintre cele mai iubite destinații de-a lungul timpului si acum a venit momentul sa ne reamintim de ce. Cred ca este corect sa numim Italia Destinația Anului 2021. Să sperăm că vom putea ajunge cu toții anul acesta aici.

Parcurgând coasta Pugliana cu drumurile sale sinuoase (călcâiul cizmei Italiei) poți descoperi numeroase peșteri cu deschidere la mare care ulterior s-au transformat in restaurante cu impact puternic in rândul lumii mondene. Unul dintre acestea este Grotta Palazzese, un restaurant cu un view care lasă fără cuvinte chiar și pe cel mai sofisticat client, aparținând hotelului cu același nume. https://realitateatravel.net/7-locuri-din-italia-care-trebuie-vazute/

Restaurantul Grotta Palazzese este menționat de către toți bloggerii si revistele faimoase de travel din lume pentru locația sa deosebita, clientela sa exclusivistă și nu în ultimul rând pentru preparatele delicioase. Datorită particularității locului și a rafinamentului bucătăriei, restaurantul Grotta Palazzese este menționat ca fiind unul dintre cele mai spectaculoase locuri din lume, un loc ce nu trebuie ratat de nici un adept al experiențelor unice care dorește de la vacanța sa amintiri de neuitat.  Și totuși nu multe experiențe pot fi numite mai romantice decât să iei cina la unul dintre cele mai speciale restaurante din Italia, într-o grotă a cărui view îți taie respirația. 

Locația care datează din 1700, era folosită pe timpuri de nobili pentru a organiza banchete, iar în prezent își delectează oaspeții cu preparate specifice Mediteraneene și cu o lungă listă de vinuri. Fie că alegeți să luați masa în peșteră din luna mai până în octombrie, sau să vă bucurați de vedere pe tot parcursul anului prin ferestrele care încep din podea și se termină în tavan, toată experiența vă va încânta privirea.

Bari, capitala Pugliei, își are rădăcinile cu mai mult de 2000 de ani în urmă și a fost fondată de tribul Peucetii. În prezent, Bari este unul dintre cele mai importante centre economice din sudul Italiei și, datorită aeroportului internațional și a portului său, este cea mai importantă intrare în regiune.   

     Regiunea Puglia este renumită și pentru Locorotondo, loc al cărui nume te duce direct către imaginea vizuală a locului, un oraș rotund în stil puglian, format pe platforma unui deal din Italia. Acesta nu este un oraș cu povești celebre sau atracții mari, iar asta îl face atât de irezistibil. Liniște și iar liniște, pierdeți-vă în numeroasele străzi lăturalnice ale unui oraș pe care timpul l-a uitat.       

Nu uitați să vă opriți la o cafenea din centru și să savurați faimosul vin alb Locorotondo DOC! 

Deși este o regiune preferată de turiștii mai pretențioși, mulți nu au reușit sa o exploreze cu adevărat. Curiozitatea i-a dus pe câțiva către micul sat Ostuni și ce au găsit acolo i-a făcut să revină de fiecare dată atunci când vizitează Italia. Un oraș văzut în vârf de deal, ar putea fi Grecia la prima vedere, unde în serile toride de vară familiile locale se strâng pe străzi pentru a savura o masă în aer liber, în soarele calm al serii, nu este nici o urmă de îndoială că aceasta este Italia în cea mai pură stare.