Aproape 8.000 de persoane au vizitat Salina Praid în minivacanţa de Rusalii

Aproape 8.000 de persoane au vizitat Salina Praid în minivacanţa de Rusalii, în vreme ce aproape 1.900 de turişti au ales să se relaxeze la ştrandul cu apă sărată al SALROM din localitate.

Potrivit informaţiilor furnizate AGERPRES de directorul Salinei Praid, Sebestyén József, de vineri până luni au coborât în subteran 7.877 de turişti, în vreme ce la ştrand au intrat 1.850 de persoane.

Sebestyén József a mai precizat că de la redeschiderea salinei, în urmă cu zece zile, după ce s-au efectuat lucrările de pune în siguranţă cauzate de infiltraţiile de la pârâul Corund, salina a fost vizitată de 12.000 de persoane.

Turiştii sunt aşteptaţi să sosească în număr mare la salina Praid, mai ales că a început şi vacanţa şcolară, cele mai aglomerate luni fiind, în fiecare an, iulie şi august.

Cei care merg să se relaxeze în salină sau pacienţii care coboară în subteran pentru tratament au la dispoziţie o serie de facilităţi de petrecere a timpului.

În galeria de vizitare, aflată la 120 de metri adâncime, se găsesc spaţii de joacă pentru copii, un parc de aventuri, un cinematograf, dar şi locuri de creaţie pentru cei mici.

Doritorii pot pot face şi mişcare în subteran, întrucât au la dispoziţie mese de ping-pong, dar pot participa şi la ore de gimnastică sub supravegherea unui antrenor, specialiştii precizând că acestea sunt benefice pentru pacienţi, în condiţiile în care astfel pot inhala mai mult aer sărat.

De asemenea, în salină se află şi o cafenea, dar şi un restaurant unde se serveşte meniul zilei, precum şi un magazin de prezentare a produselor SALROM.

În subteran este deschisă şi o capelă ecumenică, dar şi un mic muzeu cu istoricul salinei.

Salina Praid şi-a sistat activitatea, timp de o lună, din cauza infiltraţiilor şi pătrunderilor de apă în subteran, de la pârâul Corund, fiind efectuate lucrări de primă urgenţă care au pus în siguranţă activitatea turistică, dar şi pe cea de producţie. AGERPRES