Calitatea apei mării este excelentă pentru îmbăiere pe tot litoralul, susţin autorităţile

 

Calitatea apei mării este excelentă pentru îmbăiere pe întreg litoralul românesc, potrivit rezultatelor obţinute de Direcţia de Sănătate Publică Constanţa în urma analizelor efectuate pe probe de apă.

          Primăria municipiului Constanța a transmis printr-un comunicat de presă că analizarea probelor de apă de mare se realizează în permanenţă, fiind „aproape inexistent” riscul ca apa costieră să fie contaminată pe viitor. În ultimele zile au apărut numeroase știri negative despre litoralul românesc, despre care s-a afirmat că reprezintă un adevărat pericol pentru turiști.

“Facem un apel către dumneavoastră și vă rugăm să nu luați în considerare decât informațiile venite de la autoritățile abilitate și să nu dați crezare dezinformărilor care apar în spațiul public.

Au apărut în spațiul public informații nereale privind calitatea apei. Direcția de Sănătate Publică Constanța a recoltat deja probe în acest sezon de îmbăiere iar analizele au relevat o calitate a apei excelentă.

Vă rugăm să rețineți!!! Analizarea probelor de apă de mare se realizază în permanență. Riscul este aproape inexistent ca apa costieră să fie contaminată pe viitor” transmit reprezentanții primîriei municipiului Constanta.

Informații în timp real privind monitorizarea calității apei de îmbăiere în sezonul estival pot fi consultate accesând următorul link: https://dspct.ro/monitorizarea-calitatii-apei-de-imbaiere-in-sezonul-estival/  .

În cazul în care, în urma analizelor, rezultă o posibilă contaminare a apei costiere, populația va fi  înștiințată iar îmbăierea va fi interzisă.

 

Sursa: Realitatea Travel