Locul din România inclus într-un top mondial al atracțiilor turistice de iarnă 

Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac este promovat de jurnalişti britanici într-un top mondial al atracţiilor turistice de iarnă, ca ”piesa de rezistenţă” a unui pachet care include un tur al oraşelor medievale ale României, vizitarea Castelului lui Dracula de la Bran, participarea la curse de sănii trase de câini husky în Munţii Harghitei, vizitarea Capitalei. 

”Recent, prestigioasa publicaţie britanică The Standard a inclus Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac într-un onorant top mondial al locurilor şi experienţelor de iarnă unde se pot trăi cele mai memorabile aventuri (în afara staţiunilor de schi). Începând cu sejururile în zone muntoase extrem de izolate din centrul Islandei (munţii Kerlingarfjöll), perfecte pentru amatorii de drumeţii sălbatice, admirat aurora boreală şi cerul înstelat, aventurile finlandeze cu sănii trase de reni în căutarea lui Moş Crăciun şi cazare în căsuţe din copaci, la croaziere norvegiene unde se vor bucura de viaţa sălbatică nordică, o plimbare cu sania trasă de câinii şi multe alte experienţe polare, la excursia pe continentul alb în Argentina, o adevărată oportunitate pentru observarea pinguinilor, albatroşilor, balenelor sau delfinilor, în mediul natural, vizitarea celui mai sudic oraş al planetei – Ushuaia şi până la o călătorie epică cu trenul prin munţii stâncoşi ai Canadei, sunt experienţe de iarnă ce constituie alegeri deosebite pentru o vacanţă memorabilă”, arată, luni, într-un comunicat de presă, reprezentanţii Hotelului de Gheaţă de la Bâlea Lac.

Ei adaugă că jurnaliştii britanici au considerat că Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac şi experienţa trăită aici de turişti reprezintă ”piesa de rezistenţă a unui pachet ce cuprinde un tur ale celor mai pitoreşti oraşe medievale ale României, vizitarea Castelului lui Dracula de la Bran, participarea la curse de sănii trase de câini husky în Munţii Harghitei, vizitarea capitalei României”.

”Ultima noapte a sejurului în ţinutul lui Dracula va fi petrecută în camerele Hotelului de gheaţă la Bâlea Lac, unde se va putea ajunge doar după un drum cu telecabina. Nu vor lipsi plimbările cu snowmobilul, distracţia pe pista de tubing sau la săniuş, o cină cu patru feluri de mâncare, servită pe o masă de gheaţă”, mai arată aceştia.

Reprezentanţii Hotelului de Gheaţă afirmă că au început pregătirile pentru startul sezonului 2023-2024 al proiectului Hotel of Ice Bâlea Lac.

”Avem încrederea că, atunci când condiţiile meteorologice vor fi potrivite pentru acest demers şi straturile de zăpadă şi gheaţă de la Bâlea Lac vor fi suficient de groase, vom putea începe ridicarea celui de-al şaptesprezecelea Hotel de Gheaţă, construcţie inedită ce a devenit, în ultimele decenii, un adevărat simbol al sezoanelor de iarnă în cea mai cunoscută căldare glaciară a Munţilor Făgăraş. Chiar dacă mai sunt încă de rezolvat destul de multe chestiuni organizatorice şi nu lipsesc nici unele incertitudini independente de planurile şi dorinţele noastre, am reuşit crearea unei strategii pe care ne-o dorim pusă în practică, astfel încât să putem aduce un număr cât mai mare de turişti străini în România, o nouă bucurie celor care ajung în iarna aceasta la Bâlea Lac”, transmit ei. 

Sursa: Tabu.RO