Grecia a intrat în zona galbenă – Noile condiții de călătorie pentru turiștii care se întorc din insulele grecești

Grecia – una dintre destinațiile de vacanță preferate de către români – a intrat în zona galbenă, începând de la mizul nopții de sâmbătă spre duminică, potrivit deciziei de joi a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, care a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat.

Persoanele vaccinate împotriva COVID-19 nu trebuie să stea în carantină la sosirea în România din state aflate pe lista roșie sau pe cea galbenă.
Lista actualizată a statelor cu risc epidemiologic ridicat intră în vigoare în 18 iulie, la ora 00.00.
Astfel, de la mizeul nopții, Spania, Portugalia și Olanda intră pe lista roșie, iar Grecia trece de pe lista verde pe cea galbenă, din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID-19.
Principalele modificări în încadrarea statelor în cele trei zone în noua clasificare, valabilă din 18 iulie:
– în zona roșie au intrat Spania, Portugalia, Olanda, Andorra, Georgia și Malaysia; Marea Britanie se menține pe lista roșie
– în zona galbenă au intrat în urma creșterii incidenței: Grecia, Luxemburg, Gibraltar, Kazahstan, Insulele Feroe și Libia.

Când se instituie carantina pentru cei care vin din statele aflate în zona roșie sau galbenă

La sosirea din state aflate în zona roşie sunt scutite de carantină doar persoanele care sunt vaccinate împotriva COVID-19. Restul persoanelor nevaccinate intră în carantină.

  • La sosirea din state aflate în zona galbenă sunt scutite de carantină persoanele care sunt vaccinate împotriva COVID-19 sau care prezintă un test PCR negativ făcut cu cel mult 72 de ore înainte sau dovada trecerii prin boală.
  • La sosirea în România din zona verde nu există nicio restricție.