Jeff Bezos trimite turiști în spațiu

jeff_bezos_trimite_turisti_in_spatiu_poza_reprezentativa
Jeff Bezos trimite turiști în spațiu

Turismul spațial este aici! La 20 de ani de la primul turist stelar, compania Blue Origin a lui Jeff Bezos intenționează să trimită civili în spațiu.

Pentru majoritatea oamenilor, să ajungă la stele nu este mai mult decât un vis. Dar, pe data de 5 mai 2021, la aniversarea a 60 de ani de la primul zbor suborbital, visul multora pare să devină o realitate. https://realitateatravel.net/traficul-aerian-international-s-a-prabusit/

Compania spațială Blue Origin a lui Jeff Bezos a anunțat că va începe să vândă bilete pentru zboruri suborbitale în spațiu. Primul zbor este programat pentru data de 20 iulie, iar compania lui Jeff Bezos scoate la licitație un singur bilet, pentru cel mai darnic ofertant. Cine va licita cel mai mult va avea ocazia să fie primul turist din spațiu. 

jeff_bezos_are_o_noua_companie_pentru_calatorii_in_spatiu
Jeff Bezos are o nouă companie pentru călătorii în spațiu

La 28 aprilie 2001, Dennis Tito, un om de afaceri extrem de bogat, a plătit 20 de milioane de dolari în SUA pentru un loc pe nava spațială rusească Soyuz pentru a fi primul turist care vizitează Stația Spațială Internațională. Doar șapte civili i-au urmat exemplul în cei 20 de ani de atunci, însă acest număr este gata să se dubleze în următoarele 12 luni. 

NASA a ezitat mult timp să trimită civili în spațiu, așa că Rusia, în căutarea unor surse de bani după Războiul Rece în anii 1990-2000, a oferit singura opțiune pentru cei care caută acest gen de aventuri extreme. Cu toate acestea, se pare că tot mai mulți oameni obișnuiți sunt interesați de acest tip de experiență, iar companiile care oferă turism privat în spațiu sunt în creștere. 

Bezos, inspirat de viziunea fizicianului Gerard O’Neill, vrea să extindă omenirea și industria nu doar pe Marte, ci în spațiu în sine. Blue Origin, înființată în 2004, a dezvoltat rachete refolosibile. Noua sa rachetă, Shepard, care a zburat cu succes în 2015, va fi nava care îi va duce pe turiști în excursii suborbitale către spațiu în luna iulie. Pentru Jeff Bezos este o adevărată provocare, însă dorința sa este să facă rutina de călătorie spațială fiabilă și accesibilă, astfel încât mai multe persoane să poată explora spațiul. 

calatorii_in_spatiu_la_bordul_blue_origin
Călătorii în spațiu la bordul navei Blue Origin

Pasagerii, însă, vor trebui să îndeplinească anumite condiții înainte de a se urca la bord. Aceștia trebuie să aibă calificări fizice, inclusiv să cântărească între 50 și 101 kg și să aibe între 1,5 și 1,9 metri înălțime. Se speculează că biletele vor avea un preț cuprins între 200.000 și 250.000 de dolari. 

Deși aceste prețuri sunt ridicate, merită luat în considerare faptul că prețul plătit de Dennis Tito în 2001 pentru un singur bilet, ar putea cumpăra în prezent 100 de zboruri de la compania lui Jeff Bezos. Cu toate acestea, experiența vizionării Pământului din spațiu va fi neprețuită pentru noua generație de exploratori spațiali. 

Citește și: https://tabuhighlife.ro/articles/compania-miliardarului-jeff-bezos-vinde-bilete-pentru-calatorii-spatiale-cat-va-fi-pretul_4107