Traficul aerian internațional s-a prăbușit și nu dă semne de revenire

traficul_aerian_prabusit_poza_reprezentativa

Companiile aeriene globale pierd zilnic 418 milioane de dolari, estimează Asociația Internațională de Transport Aerian (IATA), care a cerut guvernelor să le ofere ajutor suplimentar. 

De la debutul pandemiei, guvernele au acordat nenumărate împrumuturi și au redus taxele pentru a încerca să ajute companiile aeriene, care au ajuns la pierderi enorme din lipsa zborurilor. 

Pierderi masive în ciuda ajutoarelor de la stat

În mod normal, operatorii aerieni au rezerve de buget din timpul sezoanelor de vârf, de la mijlocul anului. Dar anul trecut, companiile au înregistrat pierderi majore și nu dau semne de revenire.

Nu există un termen stabil pentru redeschiderea tuturor frontierelor, fără restricțiile de izolare, care efectiv ucid industria turismului. Sezonul estival este la colț și locațiile de cazare se vor deschide, dar nu la capacitate maximă, ceea ce nu le dă prea mari speranțe proprietarilor de hoteluri și agenții de turism. https://realitateatravel.net/calatoriile-post-pandemie-tot-ce-trebuie-sa-stii/

Mai multe detalii găsești în linkul de mai jos: https://tabuhighlife.ro/articles/traficul-aerian-international-de-pasageri-s-a-prabusit-in-ultimul-an-si-nu-da-semne-de-revenire_3994