A doua cea mai mare regiune din Italia este, fără doar și poate, și cea mai elegantă. Vin fin, palazzi regali și o atmosferă care este mai mult franceză decât italiană, asta înseamnă Piemont.
Dacă săpați mai adânc veți descoperi că Piemont are amprenta „Made in Italy” peste tot. După ce a scăpat de haosul războaielor austriece, mișcarea de unificare a explodat aici pentru prima dată în anii 1850, când nobila Casă de Savoia a oferit națiunii primul său prim-ministru și familia regală dinastică.
https://realitateatravel.net/muzeul-italian-prezinta-colectia-prin-toscana/
„Viziunea noastră este să aducem cultura prin artă, teatru, dans și muzică” spune filantropul Silvano Stella despre traseul de artă contemporană care se creează în regiunea italiană Langhe-Roero Moferrato, listată de UNESCO. Colaborează cu nimeni alta decât Patrizia Sandretto Re Rebaudengo, colecționară de putere și membră în consiliile internaționale MoMa și Tate.
Ideea principală a mișcării nu este să facă oamenii să cumpere bilete, ci să le permită vizitatorilor să interacționeze cu aceste opere de artă în orice moment al zilei. În acest scop, inițiatorul a dezvoltat o aplicație cu informații ce pot fi accesate printr-un cod QR. Totodată, a dat startul la programări pentru concerte, piese de teatru și evenimente la amfiteatrele naturale săpate în dealuri, dintre care unul va găzdui o pictură murală a fotografului Guido Harari. Este un proiect care a luat naștere din anul 2015.
Printre lucrările care se fac remarcate din regiune s-a alăturat o capelă colorată, creată în colaborare cu regretatul pionier So LeWitt în 1999. De atunci, Tremlett a mai introdus două atracții importante în zonă, inclusiv Relais San Maurizio, un hotel axat pe artă cu restaurant cu stele Michelin într-o fostă mănăstire.
https://www.relaissanmaurizio.it
Galeria lansată de Eva Menzio, fost director al Galeriei Marlborough din Monaco, este reprezentată de fiul ei, Francesco Pistoi și partenera sa, Claudia Zunino, și atrage o mulțime de vizitatori în pădurile Mombarcaro.