Toscana va găzdui colecția unui celebru muzeu italian

muzeul_italian_care_isi_imprastie_colectia_in_toscana_poza_reprezentativa

Având la bază proiectul Uffizi Diffusi, colecția Galeriei Uffizi din Florența ar putea fi răspândită în aproximativ 100 de spații expoziționale în toată Toscana.

Cea mai iubită artă a Italiei este în mișcare prin Toscana. Galeria Uffizi din Florența, care găzduiește lucrări precum „Sfânta Familie” a lui Michelangelo, „Madona Cârligului” a lui Rafael și „Nașterea lui Venus” a lui Botticelli, găzduia adesea până la 12.000 de vizitatori pe zi în perioadele sale bune dinaintea pandemiei. Dar acum, galeria a găsit o modalitate de a preveni suprasolicitarea prin răspândirea lucrărilor sale de artă în toată Toscana, a raportat CNN.

Planul numit Uffizi Duffusi, care înseamnă „Uffizi împrăștiat”, va arăta arta din depozitul galeriei în clădirile din întreaga regiune, transformând întreaga Toscana într-un mare muzeu. Proiectul speră să înceapă să se desfășoare din această vară.

Ideea este să „creăm un alt tip de turism”, a declarat pentru CNN directorul Uffizi, Eike Schmidt. „Arta nu poate supraviețui numai în galeriile mari. Avem nevoie de mai multe spații expoziționale în toată regiunea – mai ales în locurile în care s-a născut arta în sine”. Ideea este o reinterpretare a „hotelurilor împrăștiate” care s-au popularizat în Italia, unde camerele sunt amplasate în interiorul unui sat. https://www.uffizi.it/en/the-uffizi

În timp ce detaliile despre piesele de artă care vor fi afișate nu au fost încă dezvăluite, Schmidt spune presei că vor exista cel puțin 60, poate chiar 100 de spații expoziționale, în întreaga Toscana, cu potențiale site-uri, inclusiv fosta familie Medici își va pune la dispoziție vile din Montelupo Fiorentino, Seravezza și Careggi, precum și clădiri din orașele Livorno, Montecatini Terme și Viareggio. Lucca speră că Palazzo Ducal va fi capabil să găzduiască o parte din piesele de artă.

Pe lângă faptul că ajută la dispersarea mulțimilor, proiectul speră, de asemenea, să ajute economia locală. „Uffizi Diffusi va scoate la lumină opere de artă pe care nimeni nu le poate vedea în prezent, într-un cadru mai calm, mai intim” a relatat Schmidt pentru CNN.  https://realitateatravel.net/incursiune-in-toscana/