Incursiune în Toscana

incursiune_in_toscana_poza_reprezentativa

Toscana îi atrage pe călători cu peisajele sale luxuriante, cu puncte viticole, orașe medievale fermecătoare, istorie bogată, hoteluri luxoase și mâncare și băutură delicioasă.

Regiunea Toscana este bogată în produse alimentare de înaltă calitate, cum ar fi brânza „pecorino” din Pienza (o brânză făcută din laptele multor oi care se hrănesc cu iarba din jurul orașului), ulei de măsline extravirgin autentic, vin delicios rezultat dintr-o lungă și veche tradiție, șofran, ciuperci, castane, trufe, vânat și alte specialități de-a lungul „drumului vinului”.

Ne-am hotărât să facem o incursiune cu cele mai statement obiective turistice ale zonei, ce trebuie neapărat vizitate, odată ce ajungeți în Toscana. 

1. Terme di Saturnia

Terme di Saturnia sunt niște izvoare termale naturale, vechi de aproximativ 3.000 de ani. Este simplu de ajuns iar intrarea este liberă pentru toți cei care vor să se relaxeze câteva ore aici. De preferat ar fi să veniți dimineața, deoarece după ora prânzului devine aglomerat. https://www.termedisaturnia.it/

2. Capalbio

Capalbio este un sat medieval care se află pe un deal înverzit din sudul Toscanei. Este poreclit „Mica Atena” pentru rolul artistic și istoric important pe care l-a jucat în timpul Renașterii. În interiorul zidurilor duble care datează din secolul al XV-lea, Capalbio este plin de străzi fermecătoare. https://www.discovertuscany.com/maremma/capalbio-tuscany.html

3. Val d’Orcia

O vacanță în Val d’Orcia este o călătorie specială între arome și panorame minunate pe care nu le veți uita niciodată. Cele mai frumoase fotografii pe care le vedeți din Toscana provin din acest paradis! Dealurile verzi și pufoase din Val d’Orcia sunt spectaculoase, mai ales cu lumina încețoșată a dimineții. 

4. Isola di Giglio

Există o comoară ascunsă, înconjurată de marea tireniană, aici, în Toscana. Are plaje minunate cu ape cristaline și se numește Insula Giglio (Isola del Giglio în italiană). Dacă doriți să organizați o excursie pentru a vizita această porțiune de Rai, vă recomandăm să o faceți cu ocazia unui eveniment sau sărbătoare tradițională, în august sau în septembrie.

Pe 10 august ei sărbătoresc San Lorenzo cu palio marinaro și parada acestuia, urmate de o procesiune religioasă care are loc la malul mării. La sfârșitul zilei, în piața principală, are loc un concert și un spectacol cu artificii. Alte evenimente importante sunt San Rocco pe 16 august și San Mamiliano pe 15 septembrie.

https://www.giglioinfo.it/giglio-island/isola-del-giglio-island.php

5. Sorano

Sorano este un sat uimitor medieval cu clădiri din piatră și marea sa cetate Orsini, care datează din secolul al XIII-lea. Există multe străzi frumoase, iar un turn cu ceas oferă o vedere panoramică superbă. Multe clădiri sunt conectate prin pasarele subterane. 

6. Talamone

Talamone este un sat pescăresc din Orbetello. Mulți oameni nici măcar nu știu că marea este lângă acest sat. Există multe locuri frumoase ca acesta, care nu sunt cunoscute lumii. 

https://realitateatravel.net/insule-secrete-din-italia/