Plajele spectaculoase ale Italiei

plajele_spectaculoase_ale_italiei_poza_reprezentativa

Visezi la o vacanță pe plajele spectaculoase ale Italiei în viitorul apropiat? Pe lângă paradisurile deja renumite, cum ar fi Positano și Portofino, luați în considerare destinațiile prezentate mai jos. În timp ce unii au atras de multă vreme o clientelă internațională, alții sunt relativ necunoscuți dincolo de granițele Italiei. Toate sunt situate de-a lungul golfurilor uimitoare, ascunse pe linia de coastă însorită a țării.

https://realitateatravel.net/ischia-sau-capri/

Golfo di Manfredonia, Puglia

Puglia a devenit o destinație foarte căutată în ultimii ani, ademenind călătorii cu istoria și tradițiile sale culturale bogate, mâncărurile locale și coasta spectaculoasă. Unele zone atrag o listă întreagă de vizitatori îndepărtați; altele, precum locurile de pe litoralul golfului Manfredonia, rămân favoritele iubitorilor de soare italieni și europeni.

Baia delle Zagare, una dintre cele mai pitorești plaje italiene se remarcă prin stâncile de calcar uimitoare și faraglioni, sau stivele de mare, care amintesc de Capri. Alte plaje recomandate sunt Vignanotica, de asemenea cu un fundal impactant, și Baia dei Gabbiani, un golf frumos înconjurat de stânci și grote, accesibil numai cu barca. https://www.hotelbaiadellezagare.it/en/

Mai departe pe coastă găsiți Baia di Campi, o plajă sălbatică, cu peșteri și o mică insulă în fața ei. Plaja Castello Scialara, pentru familii, este ușor de accesat din stațiunea Vieste. Lunga plajă Margherita di Savoia de pe coasta de sud a golfului este numai bună pentru copii.

Golfo di Noto, Sicilia

Dacă sperați să ajungeți în Val di Noto din Sicilia în această vară, o serie de orașe în stil baroc rafinate (pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO), probabil că veți dori să știți unde să vă îndreptați pentru a scăpa de căldura după-amiezii. https://valdinoto.it/en/

Faleza este la doar 10 minute de mers cu mașina de orașul Noto. Și în timp ce aceste paradisuri de tip baroc au devenit populare printre călătorii internaționali, locurile de coastă ale golfului rămân destinații ascunse, vizitate în cea mai mare parte de italieni, care predomină aceste sate în iulie și august.

Plajele renumite sunt Calamosche, San Lorenzo, Fontane Bianche, precum și rezervația Vendicari, unde puteți urmări flamingo care se hrănesc din iazuri. Plaja Isola delle Correnti este o fâșie de pământ între Marea Ionică și Marea Mediterană, unde poți experimenta curenții și temperaturile lor diferite. 

Golfo di Squillace, Calabria

În orașele de pe lângă golful Squillace, plajele sunt vizitate în primul rând de rezidenții locali, cărora li s-au alăturat mai târziu oameni din alte părți ale Calabriei și Calabrese pentru vacanțe de vară. Datorită popularității plajelor în plin sezon vă recomandăm să veniți dimineața devreme, după-amiaza târziu sau în extra sezon, cum ar fi mai, iunie, septembrie și chiar începutul lunii octombrie.

Plajele din Caminia, Copanello și Pietragrande sunt printre cele mai frumoase de-a lungul golfului Squillace. În Caminia, litoralul este plin de peșteri și rămășițe arheologice. Marea este transparentă și foarte calmă. Snorkelingul și scufundările de noapte sunt populare pe această plajă, însă peșterile sunt cele care atrag atenția. La ele se poate ajunge prin înot sau prin paddle boarding. 

https://www.lacabana.it/vacanze-in-calabria/bungalow/sistemazioni-bungalows/vacanze-calabria-caminia/la-baia-di-caminia/

Copanello este recunoscută pentru apa cristalină, care este excelentă pentru înot și snorkeling. Întrucât zona este un paradis pentru pescuit, dacă veniți dimineața devreme, probabil că veți găsi mulți pescari. Adesea, când turiștii își bagă picioarele în apă, se adună tot felul de peștișori. 

Pietragrande este probabil cel mai faimos loc de pe litoral și atrage mulți vizitatori în lunile iulie și august. Apa este turcoaz și uimitor de plăcută. În timpul sezonului de vârf, mai bine vă îndreptați spre plajele Soverato și Squillace pentru a evita mulțimea.

https://www.lidodipietragrande.it/en/