Ischia sau Capri?

ischia_sau_capri_poza_reprezentativa

De zeci de ani, Capri este o destinație primordială în rândul vedetelor. Însă dacă visați la o evadare plină de farmec, sora sa mai mare, Ischia, este chiar peste golful Napoli și a intrat de curând în centrul atenției internaționale. Acum este momentul perfect să ne îndreptăm spre Ischia și să descoperim magia pe care italienii o păstrează de atâta timp.

Ischia este o insulă vulcanică renumită pentru izvoarele sale termale, terenul muntos, vinul și mâncarea la prețuri accesibile. Litoralul său este presărat cu orașe mici și plaje cu nisip neted și este de aproape cinci ori mai mare decât Capri. Cu toate astea, în ciuda populației sale mult mai numeroase, nu se simte niciodată aglomerația. Din punct de vedere istoric, Ischia a fost favorita turiștilor germani, italieni și britanici; majoritatea americanilor nici măcar nu au auzit de ea. 

Unde ne cazăm?

Hotel Mezzatorre

Hotelul Mezzatorre și Spa-ul Termal s-au redeschis anul acesta după ce au fost preluate de renumitul grup hotelier Il Pellicano. Este considerată de mult una dintre cele mai frumoase proprietăți de pe insulă, dar avea nevoie de un lifting facial înainte ca Marie Louise Scio să cumpere proprietatea și, după cum spune ea, i-a dat niște „praf de zână”.

Un centru spa termal la interior, piscină cu apă de mare și acces direct la înot în golful lor privat, precum și mesele de clasă mondială, fac din acest complex un resort pe care nu veți dori niciodată să îl părăsiți. Când va trebui, în cele din urmă, veți vrea probabil să aduceți acasă piese care să vă amintească experiența (vă sugerăm un set de sticlă venețiană, disponibil la diferiți comercianți online și o pereche de Il Dolce Far Niente Birkenstocks de Marie Louise ). https://www.mezzatorre.com/en/

Hotel San Montano Resort & Spa

Dincolo de golf și de deal, San Montano Resort & Spa oferă zece piscine cocoțate deasupra Mării Mediterane, cu vedere la orașul Lacco Ameno, la plaja San Montano și la hotelul Mezzatorre. Decorul combină tapetul Hermes și ceramica locală cu o atmosferă nautică, iar personalul asigură servicii impecabile la fiecare pas.

Hotelul oferă un serviciu de transfer până la piața orașului Lacco Ameno; însă cu multe restaurante, un bar la apus cu muzică de pian live și pizza la piscină la prânz – de ce să plecați? Pentru o experiență extra specială, rezervați o suită care include acces privat la piscina infinită destinată exclusiv acestor camere. https://sanmontano.com/en/

Ce este de făcut?

Ischia este un vulcan, așa că veți găsi izvoare termale în jurul insulei. Dacă hotelul dvs. nu are propriul centru termal, puteți experimenta renumitele ape termale la unul dintre parcurile insulei. Nitrodi este cel mai vechi centru spa din lume, renumit pentru apele sale de vindecare.

Chiar și localnicii îl vizitează adesea ca să ia apa într-o sticlă pentru a-și vindeca și întineri pielea. Pentru un parc mai mare, vizitați Grădinile Poseidon sau Negombo, care includ mai multe piscine la diferite temperaturi și acces la plajă. 

Unul dintre cele mai frumoase orașe de pe insulă, Sant’Angelo, este accesibil doar pe jos. Plimbați-vă pe străzile sale pitorești și în portul pitoresc, apoi opriți-vă la Il Pirata pentru prânz, lucru recomandat personal de directorul creativ al brand-ului Missoni, Angela Missoni. https://realitateatravel.net/plajele-spectaculoase-ale-italiei-necunoscute/

Unde mâncăm?

Bar Calise

Acest bar are trei locații: cu produse de patiserie uimitoare, cafea sau un cocktail, pentru a vă răcori după ce vă plimbați în soarele fierbinte mediteranean.

Dani Maison

Acest restaurant cu două stele Michelin este obligatoriu de încercat! Mâncarea este perfectă, iar serviciul este nepretențios și distractiv. Deși scump, veți rămâne plăcut impresionat de această experiență culinară extrem de bună, fiindcă a meritat prețul ridicat. 

Il Delfino

Acest restaurant fără pretenții oferă unele dintre cele mai bune fructe de mare din zonă. Încercați peștele prăjit amestecat.

Ristorante Bar da Coco’

Amplasat sub renumitul Castello Aragonese d’Ischia, în Ischia Ponte, acest restaurant oferă vederi uimitoare și unii dintre cei mai proaspeți pești din zonă. Cereți peștele proaspăt al zilei și vă vor sugera cel mai potrivit mod pentru a fi preparată selecția dvs. 

Ristorante La Torre

Rafinatul restaurant de la Hotelul Mezzatorre oferă mâncăruri pe care le veți savura cu plăcere mai multe zile la rând. Nu ratați caracatița ragu.