9 atracții din Provence

provence_atractii_poza_reprezentativa

Provence este regiunea care încearcă să îmbine ținuturile ale căror spirit îi definesc splendoarea: Italia, Spania și Marea Mediteraneană.

Peisajul provensal este deseori asociat cu mâncarea. Dar mesele nu se desfășoară aici ca la Paris sau la Napoli. Mâncarea este un limbaj în sine. https://realitateatravel.net/7-motive-pentru-a-vizita-monaco-in-2021/

Când spui Provence, gândul îți fuge rapid la câmpurile de lavandă și lumea veche a Franței. Totuși, în dealurile mov de la Valensole,  Simon Porte Jacquemus a adus modernismul, prin prezentarea care a marcat cea de-a 10-a aniversare a casei sale de modă. Creațiile sale au putut fi admirate de-a lungul unui covor fucsia, care străbătea lavanda dintr-un capăt în altul. 

Prin urmare, Provence se laudă cu nenumărate locații unice, care înfrumusețează peisajul rural. Acestea care urmează sunt doar câteva atracții ale zonei. 

1. Cassis

Aici vă puteți scufunda în apele limpezi ale Mediteranei, printre maiestuasele Calanques. Golfurile mici de piatră albă oferă o vedere superbă spre marea albastră cristalină.

https://www.ot-cassis.com/en/

2. Catedrala Notre-Dame de Sénanque 

Catedrala Notre-Dame de Sénanque de lângă Gordes este renumită pentru câmpurile sale vibrante de lavandă. 

https://www.senanque.fr/en/

3. Mont Ventoux

O vedere asupra Muntelui Ventoux din Lacoste, un vechi sat de munte. 

4. Pont du Gard

Pont du Gard, un pod roman de apeduct lângă Nîmes, construit în secolul I d.Hr. 

5. Gordes

Frumosul sat Gordes, aflat pe un deal, este foarte căutat pe timp de vară. Cei care ajung la început de sezon se pot bucura de străzile pietruite fără aglomerație. 

https://www.avignon-et-provence.com/en/tourism-provence/gordes

6. Avignon

Peste Rhône veți găsi Avignon, care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Versiunea sa mai mică, Villeneuve-lès-Avignon, are străduțe înguste pitorești și acoperișuri din teracotă. 

https://avignon-tourisme.com/en/

7. Cele mai bune săpunuri

Tot în Provence veți descoperi o mulțime de tarabe cu localnici care vând săpun de casa, bio, adesea cu extract de lavandă. Este renumit în toată lumea pentru calitatea sa ireproșabilă.

 https://predeprovence.com

8. Marsilia

Marsilia este al doilea oraș ca mărime din Franța, cu un port plin de viață, a cărui reputație dură a fost reabilitată în ultimii ani. 

9. Château de Cassis

Istoria castelului Cassis datează încă din perioada Evului Mediu. Acesta se laudă cu una dintre cele mai impresionante piscine din regiune. http://www.chateaudecassis.com/en/home.html