Acasă DESTINAȚIA ANULUI 10 greșeli obișnuite pe care turiștii le fac în Italia

10 greșeli obișnuite pe care turiștii le fac în Italia

0
10 greșeli obișnuite pe care turiștii le fac în Italia

Ce să nu faci atunci când vizitezi Italia pentru a te asigura că ai parte de o călătorie fără evenimente neplăcute. 

Ciao, Italia – tărâmul faimos pentru pizza, paste, vin și pentru toate lucrurile romantice. Evitați aceste greșeli obișnuite când sunteți în vacanță pentru a vă putea bucura în totalitate de dolce vita. 

1. Prea multă pizza

Mănâncă pizza atât cât să lași loc și pentru paste, vin și gelato. Deliciile culinare ale Italiei sunt una dintre principalele sale atracții, dar te vei simți rău dacă exagerezi. Fii echilibrat și combină mâncarea cu mult mers pe jos, astfel încât să te bucuri de plăcerile Italiei fără a exagera. 

2. Neglijarea vremii

Vara, Italia este toridă și multe clădiri vechi ale orașelor sale nu sunt echipate cu aerele condiționate pe care probabil le ai acasă. Nu trebuie să vă orientați călătoria în funcție de temperatură, însă e bine de reținut că Italia are anotimpuri care variază de la sufocant la frigid.  https://realitateatravel.net/7-locuri-din-italia-care-trebuie-vazute/

3. Așteptatul la cozi

În loc să aștepți cu orele la coadă pentru a intra în Duomo și să plătești pentru asta, ce ai spune dacă ai asista la slujbă? Nu contează religia pe care o ai, toată lumea este binevenită și este gratuit. Plus că ai parte de o experiență autentică, cu lumânări aprinse și cântări la orgă și poți vedea clădirea în toată splendoarea sa. 

4. Îmbrăcămintea neadecvată

Deși Italia nu este o țară foarte religioasă, multe dintre atracțiile sale sunt case sacre, care necesită ținute respectuoase pentru a intra. Atât bărbații, cât și femeile trebuie să poarte o eșarfă sau un șal în caz că intră într-una din casele de cult. De asemenea, pantofii ar trebui să fie cu vârful închis. Vi se va refuza intrarea dacă nu respectați codul vestimentar. 

5. Banii cash

Luați niște euro cash înainte de a pleca în Italia. Veți trece pe lângă o mulțime de gelaterii, pizzerii și vânzători ambulanți cu articole tentante. Nu vă fie frică să negociați. Prețul pe care îl vedeți nu este neapărat cel pe care trebuie să îl plătiți, dar este mult mai ușor să negociați atunci când există bani cash. 

6. Uitatul validării biletelor pentru mijloacele de transport

Folosirea unui permis Eurail vă va face călătoria mai simplă, atâta vreme cât e folosit corespunzător. Pentru început va trebui să îl validați la o gară pentru a funcționa. Verificați întotdeauna orarul, data de expirare, clasa de locuri și alte detalii, astfel încât să nu aveți parte de surprize neplăcute. https://www.eurail.com/en/eurail-passes/one-country-pass/italy

7. Vizitele duminica

Duminica este zi de odihnă, prin urmare, unele atracții, magazine sau restaurante din toată țara sunt închise sau au program scurt. În timp ce vă planificați itinerariul, verificați fiecare locație pentru a vă asigura că va fi deschisă. Deși multe orașe și atracții italiene sunt mai lente duminica, nu vă lăsați influențat negativ de acest lucru. În schimb, faceți așa cum fac italienii și petreceți ziua savurând o plimbare relaxantă și un prânz copios. 

8. Cumpărarea biletelor pe ultima sută de metri

Multe atracții și activități populare din Italia, fie au cozi de așteptare, fie sunt sold out, mai ales în plin sezon. Dacă nu vă cumpărați bilete în avans, este posibil să rămâneți pe dinafară. Așadar, dacă aveți pe listă obiective pe care doriți neapărat să le vizitați, rezervați-le cât mai repede posibil. Spre exemplu, pentru Bazilica Sf. Petru este musai să rezervați în avans. https://www.rome.net/st-peters-basilica

9. Să vizitați doar Roma

Inima Italiei se extinde cu mult dincolo de granițele antice ale Romei. Mergeți în Toscana pentru degustări de vin, plimbați-vă în Cinque Terre, unde se găsesc sate colorate și ape limpezi, mergeți pe aleile pietruite din Florența, vâsliți pe canalele Veneției, și să nu mai vorbim despre Milano, Napoli, Coasta Amalfi sau Sicilia, care sunt o necesitate! Este imposibil să ratezi toată frumusețea Italiei și să te rezumi doar la Roma.  https://www.incinqueterre.com/ro/

10. Tips

Bacșișul nu este obișnuit și nici așteptat în barurile sau restaurantele italiene. În multe unități, există taxa de servire deja inclusă în totalul notei (pentru pâine, ulei și parmezan). 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.