Grecia se redeschide turiștilor

grecia_se_redeschide_turistilor_poza_reprezentativa

Vești foarte bune pentru turiștii care au de gând să meargă de Paști în Grecia! Carantina a fost ridicată de luni, 19 aprilie! 

Grecia a ridicat cerințele de carantină pentru călătorii vaccinați și pentru cei care prezintă un rezultat negativ la testul pentru Covid-19. Regula se aplică atât călătorilor care vin din Europa, cât și pentru cei din America. Oficialii au denumit-o „baby steps” spre drumul către normalitate. 

Însă, deși vizitatorilor li se va permite cazarea în hoteluri pentru a se bucura de soare și plajele grecești, aceștia se vor supune acelorași restricții ca și localnicii. Asta înseamnă că restaurantele și barurile vor rămâne închise și vor oferi doar servicii de take away. 

Mișcarea face din Grecia una dintre primele destinații europene care se redeschide turiștilor înainte de sezonul estival. Acest lucru poate fi privit ca o competiție pentru celelalte destinații rivale. 

Conform noilor reguli, sunt acceptate sosirile din UE, Marea Britanie, Statele Unite, Israel, Serbia și Emiratele Unite Arabe. Toți pasagerii trebuie să prezinte o adeverință de vaccin sau un test PCR negativ cu până la 72 de ore înainte de sosire. 

https://realitateatravel.net/vesti-bune-pentru-turistii-care-vor-in-grecia/

Oficialii au declarat că vor efectua controale rapide la toate punctele de intrare, iar hotelurile pentru carantină sunt pregătite să găzduiască turiștii cu rezultate pozitive la testul suplimentar. Protocoalele de siguranță, cum ar fi purtarea măștilor și distanțarea socială vor rămâne în vigoare. 

Articolul complet îl găsiți mai jos: 

https://tabuhighlife.ro/articles/grecia-isi-deschide-portile-pentru-turism_4047