S-au scumpit vacanțele în Grecia. Cât costă o noapte de cazare în Thassos

Pentru români, Grecia reprezenta destinația ideală de vacanță, până recent, accesibilă din toate punctele de vedere. Lucrurile par să stea diferit în noul sezon estival, deoarece prețurile la cazare au explodat.

De exemplu, în insula Mykonos, una dintre cele mai atractive destinații turistice din Grecia, nu este deloc exclus să scoateți peste 2.000 de lei din buzunar, pentru o noapte de cazare cu mic-dejun inclus.

Anul acesta, cazarea în Grecia este mai scumpă cu 50%, iar mâncarea cu 40%, insula Thasos rămânând, totuși, cea mai ieftină locație.

„Dacă vorbim despre Thasos, o cameră dublă, la un hotel de trei stele, are un cost de 80-90 de euro de persoană. Pe de altă parte, în Santorini sau în Rodos, aceeași cameră poate ajunge la prețul de 1.000 de euro pe noapte”, a explicat Ioana Selner, antreprenor român în Grecia.

În plus, tot mai mulți tineri se gândesc să-și organizeze nunta pe o plajă din Grecia, într-un decor de basm, însă bugetul alocat trebuie să fie pe măsura locației.

„Dacă vorbim despre 50 de invitați și avem în vedere un pachet care include toate serviciile, inclusiv cazarea și transportul din București, prețul ajunge la aproximativ 20.000 de euro”, a mai adăugat antreprenorul.

Sursa: Tabu.RO