Egipt va avea propria sa roată gigant ce promite vederi asupra piramidelor

egipt_va_avea_propria_sa_roata_gigant_poza_reprezentativa

Egiptul își propune să pună din nou capitala pe harta turismului cu noul Cairo Eye, cea mai mare roată de observare din Africa și a cincea ca mărime din lume.

Echipele care se vor ocupa de roata din Cairo vor escalada aproape 400 de metri deasupra lui Zamalek, un cartier elegant de pe insula Gezira, la doar un pod distanță de centrul orașului Cairo. La fel ca și celelalte patru roți de observare din lume – găsite în Londra, Dubai, Las Vegas și Singapore – roata din Cairo promite priveliști de până la 50 de km în zilele senine. Aceasta îi va permite Marii Piramide din Giza și Sfinxului (la mai puțin de 24 km depărtare) să fie mai bine văzute. https://www.egypttoday.com/Article/6/96319/Cairo-Eye-The-Largest-Observational-Wheel-In-Africa

Proiectul de peste 31 de milioane de dolari include 48 de cabine care pot găzdui până la opt persoane. Dar este mai mult decât o roată independentă; este un centru de divertisment complet. Restaurantele diverse, un doc pentru bărci, o sală de evenimente și cafenelele vor ridica standardele experienței Cairo Eye. Liderii turismului din Egipt anticipează că roata va atrage până la două milioane și jumătate de vizitatori anual. 

Această investiție este o mare afacere pentru capitală. În ultimii ani, orașul adiacent Giza, care găzduiește Sfinxul și piramidele, a primit cea mai mare parte a proiectelor turistice. De la mult așteptatul Marele Muzeu Egiptean din Giza până la noul centru de vizitare al piramidelor și recent deschisul Aeroport Internațional Sfinx, este evident că Egiptul mizează pe turismul din Giza.

Dar, așa cum a confirmat și Abdel Aal în conferința de presă, Egiptul are ca obiectiv turismul din Cairo – iar Cairo Eye și Ahl Misr Walkway, care se va deschide în curând, o rută de aproximativ 5 km de-a lungul râului Nil, chiar la nord de Zamalek, sunt dovada vie. Traseul, care va fi integrat în Cairo Eye, se mândrește cu teatre și restaurante, și peste 50 de magazine cu vedere la râul Nil. Proiectul este completat în proporție de peste 90%.