Parisul se pregătește pentru Jocurile Olimpice din 2024

parisul_se_pregateste_pentru_jocurile_olimpice_poza_reprezentativa

Turnul Eiffel va avea un aspect nou pentru Jocurile Olimpice din 2024. 

Potrivit rapoartelor, reperul parizian va primi un mic facelift înainte de Jocurile Olimpice din oraș. În următorii câțiva ani, echipajele vor lucra pentru a îndepărta vopseaua și rugina ce dăinuie de ani de zile, înainte de a aplica un nou strat de vopsea aurie pentru a-l face să strălucească zi și noapte. Și într-adevăr, schimbarea este binemeritată! 

Având în vedere că a fost inaugurat în 1889 la Târgul Mondial, atracția nu numai că se demodează, dar, așa cum a subliniat Lonely Planet, a fost pictat de 19 ori de-a lungul anilor în nuanțe strălucitoare de portocaliu, verde și galben. Asta înseamnă că este probabil un moment bun pentru o curățare profundă și revopsirea într-o nuanță de maro-galben ca să-i ofere o strălucire aurie, la timp pentru Jocurile Olimpice.

„De ce a ales Gustave Eiffel galben-maroniu? Probabil pentru ca Turnul Eiffel să facă ecou întregului Paris, cu casele sale din piatră tăiată din calcar”, a spus Pierre-Antoine Gatier, arhitectul șef al monumentelor istorice din Franța.

Patrick Branco Ruivo, CEO-ul companiei care se va ocupa de turn a adăugat: „Va da Turnului Eiffel un pic mai multă nuanță aurie decât culoarea pe care suntem obișnuiți să o vedem, la timp pentru Jocurile Olimpice”. https://www.olympic.org/paris-2024

Transformarea va costa aproximativ 50 de milioane de euro (60 de milioane de dolari). S-ar putea dovedi, de asemenea, o sarcină destul de periculoasă pentru echipaje, din cauza pericolelor ce pot fi provocate de dezlipirea vopselei vechi, care poate conține plumb.

Lucrarea va fi probabil finalizată în 2022, cu mult înainte de începerea jocurilor. Acest lucru va face din Turnul Eiffel locul perfect pentru Jocurile Olimpice și un fundal uimitor pentru evenimentele de triatlon și înot în apă deschisă, a raportat Time Out. 

Zona înconjurătoare va servi și ca loc pentru desfășurarea de evenimente în vogă la momentul jocurilor, făcând cu atât mai importantă această transformare de aur. 

https://realitateatravel.net/cele-mai-romantice-locuri-din-europa/