Cele mai romantice locuri din Europa

destination_romantice_poza_reprezentativa_santorini

În mod normal, acesta este momentul anului în care îndrăgostiții își exprimă afecțiunea în toate modurile obișnuite, prin invitații la restaurante speciale, cadouri, promisiuni sau ceva mai extravagant: o excursie într-o destinație romantică. 

Anul acesta, pandemia îi obligă pe majoritatea să reimagineze Ziua Îndrăgostiților și să nu permită virusului Covid 19 să le strice romantismul. Provocarea constă în liniște, respirație adâncă și să pregătești din timp surpriza pentru Valentine’s sau Dragobete. 

Ok, pare că nu este cel mai potrivit moment pentru a oferi persoanei dragi o călătorie romantică de Valentine’s Day într-o destinație specială pentru îndrăgostiți. Dar dacă s-ar putea face contrariul: oportunitatea de a planifica în avans o călătorie perfectă și de a avea ceva care să vă țină pe amândoi în suspans?

 https://realitateatravel.net/calatoreste-ca-un-italian-vacanta-in-italia/

„Puteți merge în orașe romantice clasice precum Veneția, Budapesta, Praga, Paris.” sugerează European Best Destinations (EBD), care face parte din rețeaua EDEN a Comisiei Europene („Destinații europene de excelență”) care lucrează pentru a promova turismul durabil pe continent. 

„Dar poți, de asemenea, să-ți surprinzi persoana iubită cu o escapadă romantică mai originală și mai autentică, cum ar fi să mergi pe una dintre cele mai frumoase insule din lume, să zbori peste insulele în formă de inimă din Croația sau să-ți declari dragostea mergând pe drumul în formă de inimă prin podgoriile Sloveniei. „ 

EBD a dezvăluit clasamentul celor mai sigure și romantice destinații de Ziua Îndrăgostiților din Europa: 

1. Traseul în formă de inimă, regiunea Spicnik-Stjerska, Slovenia

Slovenia combină natura, gastronomia și peisajele uluitoare. La doar 90 de minute cu mașina de capitala Ljubljana și la 20 de minute de frumosul oraș Maribor, este unul dintre cele mai romantice locuri din Europa: regiunea Stajerska, cunoscută pentru podgoriile sale frumoase și calitatea vinurilor excepționale. 

Śpicnik este o așezare dispersată printre dealurile slovene de vest din municipiul Kungota din nord-estul Sloveniei, lângă granița cu Austria. Pentru a explora acest drum în formă de inimă în toată splendoarea lui, nu ezitati să gustați vinurile locale, de-a lungul drumului, în timp ce admirați panorama extrem de romantică. 

2. Oia, arhipelagul Santorini, Grecia

Oia este unul dintre cele mai autentice sate ale arhipelagului Santorini. Cu casele sale colorate și aleile abrupte, este clasat printre cele mai romantice destinații din Europa. Casele sculptate în stâncă formează un cocon primitor. „ Seara, vă puteți bucura de o croazieră pentru a privi apusul soarelui, a sorbi șampanie și a spune te iubesc.” Recomandă EBD. https://canaves.com

Castelul Oia este, de asemenea, un loc minunat pentru a privi apusuri de soare romantice de neuitat. 

3. Varenna, lacul Como, Italia

Lacul Como este unul dintre locurile preferate de vedete pentru vacanță. Un renumit actor iubea atât de mult acest loc încât s-a și căsătorit acolo! Cred că ai ghicit că e vorba de George Clooney. 

Un sat pitoresc tradițional situat pe malul estic al lacului în regiunea italiană Lombardia, fondat de pescarii locali în 769, fiind o oprire esențială pentru oricine dorește să viziteze unul dintre cele mai tipice și liniștite orașe de pe lac.

„Cu atâtea hoteluri de 5 stele disponibile, vă puteți răsfăța ca niște stele de la Hollywood și vă puteți delecta cu unele servicii suplimentare, cum ar fi tratamente spa, excursii cu barca pe lacul Como, sau o clasă privată de gătit pentru a descoperi toate secretele gastronomiei italiene.” https://lakecomotravel.com/lake-como-italy/

4. Lacul Rossa (Lagh de Calvaresc), Elveția

Iată o idee pentru un gest surprinzător de romantic: declarați-vă dragostea în timpul unei drumeții pentru a descoperi lacul în formă de inimă, amplasat în Alpii Elvețieni. 

Acest lac de pe munte are formă de inimă atunci când nivelul apei este deosebit de ridicat (de obicei în februarie). Lacul Rossa face parte din Grisons și a devenit un loc romantic extraordinar pentru sportivi sau pasionați de natură. 

Drumeția durează în jur de 2-3 ore, lacul aflându-se pe a doua etapă a traseului nr. 712 „Sentiero Alpino Calanca” din Wanderland Schweiz. 

5. Rothenburg-Ob-der-Tauber, Germania

Îndrăgostiții care caută o destinație extrem de romantică și autentică vor cădea sub vraja Rothenburg ob der Tauber, un sat colorat, pitoresc, medieval, cu case din lemn, care par să se fi materializat dintr-o vedere poștală. 

Rothenburg ob der Tauber este comparat cu orașul Colmar din Franța. Ambele orașe au fost salvate de la bombardamente și, prin urmare, și-au păstrat centrele istorice și magazinele lor tradiționale practic intacte, oferindu-le o atmosferă unică și autentică. 

Acest superb oraș medieval din Bavaria este o destinație obligatorie pentru călătorii de pe Drumul Romantic, un traseu care trece prin cele mai frumoase destinații din Germania, care a fost clasat la cele mai bune excursii rutiere prin Europa.