Cel mai tare cartier gastronomic din Madrid

cel_mai_tare_cartier_gastronomic_din_madrid_poza_reprezentativa

Descris odată ca fiind un cartier adormit, Chamberi este în prezent recunoscut că face parte din scena restaurantelor din Madrid. 

Piața din cartier

Adunările pentru tapas de aici nu sunt acelea tipice, cu bere si jamon, sunt adevărate evenimente fără pic de miros de stele Michelin. Acest lucru se datorează faptului că Mercado de Vallehermoso din zonă nu a fost încă transformată într-un loc gastronomic fără suflet, ca majoritatea piețelor. Tarabele se simt ca și cum ar fi dintr-o altă epocă. Cele mai iubite restaurante din oraș sunt amplasate între ceasornicari și vânzători de pește.

Vezi și tu ce poți găsi în piață aici : http://mercadovallehermoso.es

Restaurantul italian Di Buono este printre singurele locuri din țară care servește „pinsa”, pâinea plată romană alungită cu o crustă cu bule făcută dintr-un amestec de soia, grâu și făină de orez. Comandați-vă pinsa acoperită cu bucățele de usturoi și porchetta importate din Ariccia, cu un pahar de Primitivo suculent. 

Bucătăria 154 are kimchi fermentat în casă și curry thailandez parfumat făcut de la zero. Rocklette, proiectul de suflet al minunatului magazin de brânzeturi Cultivo Cheese Shop, servește cele mai gustoase sandwichuri din oraș. Dar piața se remarcă prin Tripea, o cafenea peruano-asiatică, unde bucătarul-șef Roberto Martínez Foronda prepară pui ají curry și jalapeño plin cu brânză. El a venit de la Nakeima Dumpling Bar, un alt local care a fost deschis în 2013 și are cozi de câte două ore. 

Până noaptea, mâncărurile se întind pe întreaga Calle Ponzano. Sala de Despiece a pus strada pe harta culinară în urmă cu șase ani, cu carne de calitate și spectacole pirotehnice la masă; de atunci este greu să ții pasul cu toate deschiderile.