Constanța. Punctele de frontieră luate cu asalt de românii care și-au petrecut vacanța în Bulgaria

Aproape 200.000 de oameni au tranzitat în minivacanța de Rusalii punctul de frontieră Vama Veche. Cele cinci puncte de trecere a frontierei din judeţul Constanţa au fost tranzitate de 235.000 de persoane, de Rusalii.

Garda de Coastă a transmis marţi, printr-un comunicat de presă, că în perioada 1 – 5 iunie 2023, cele cinci puncte de trecere a frontierei cu Bulgaria, din judeţul Constanţa, au fost tranzitate de 235.000 de persoane folosind 70.000 de mijloace de transport.
“Din cele 235.000 de persoane, 91.000 au intrat în România şi 144.000 au folosit punctele de trecere pentru a ieşi din ţară. Cel mai aglomerat punct de trecere a fost Vama Veche, care a fost tranzitat de 196.000 de persoane.
Garda de Coastă a luat măsuri gradual, în funcţie de traficul din punctele de trecere, pentru diminuarea timpului de aşteptare atât pe sensul de ieşire cât şi pe sensul de intrare, prin suplimentarea numărului de poliţişti de frontieră care au efectuat controlul, cât şi prin utilizarea la maxim a infrastructurii punctelor de trecere. Totodată au fost folosite staţii mobile de control şi au fost utilizate benzi de circulaţie de pe contrasens, atunci când situaţia a impus acest lucru”, a transmis Garda de Coastă. 
În punctele de trecere de la frontiera cu Bulgaria au fost constatate un număr de 3 contravenții fiind aplecate 3 amenzi contravenționale în valoare totală de 3915 lei, și a fost constatată o infracțiune la regimul dreptului proprietății intelectuale, fiind confiscate bunuri în valoare de 16.000 lei
 
Foto Arhiva

Sursa: Realitatea de Constanta