Top 7 hoteluri Africa + Orientul Mijlociu

top_hoteluri_africa_si_orientul_mijlociu_poza_reprezentativa

Fie că vă vine sau nu să credeți, în ultimele 12 luni au avut loc deschideri de hoteluri impresionante. Deschizându-și porțile pentru prima dată, aceste proprietăți noi și renovate și-au întâmpinat oaspeții la interior cu un salut călduros pe sub mască. Urmează o listă cu ultimele deschideri care au avut loc în Africa și Orientul Mijlociu. 

https://realitateatravel.net/safari-african-in-zambia/

1. Angama Safari Camp – Maasai Mara National Reserve, Kenya

Angama Safari Camp este o tabără care poate găzdui un număr de maxim 8 persoane. Corturile sale sunt proiectate cu pânză de înaltă tehnologie pentru a păstra răcoare maximă și toate vin cu paturi enorme, un dressing separat și o baie cu dușuri cu două capete.

Întreaga tabără poate fi împachetată și mutată în funcție de perioada anului și de locul unde se află interesele din acel moment. Experiența aceasta oferă oaspeților emoțiile de a fi în interiorul unei tabere mobile, fără a fi nevoie să renunțe la stil, design, servicii și mâncare sofisticată. O noapte de cazare ajunge la suma de 1237 USD de persoană, cu all inclusive.

 https://angama.com

2. Arthaus Beirut, Liban

În acest an deja provocator, deschiderea lui Arthaus Beirut este cu atât mai impresionantă. Această proprietate de tip boutique are 12 camere, urmând să ajungă la 23 și se află pe o stradă laterală a cartierului plin de viață Gemmayze din Beirut.

Complexul seamănă cu o oază care cuprinde un conac din secolul XVIII renovat, plin de artă, plus o grădină și o piscină în curte. Proprietarii au reușit să repare daunele mari și să se redeschidă la doar câteva luni după explozia portului din august, și au creat și o galerie și un refugiu pentru localnici, care vin seara pentru cină și băuturi. O cameră dublă poate ajunge la 320 USD.

 https://arthaus.international

3. Habitas Namibia

Răspândite în vârful unui mic deal, cele 15 camere cu corturi ale complexului Habitas Namibia privesc peste câmpiile întinse ale unei rezervații private de 46 de hectare. Chiar dacă tabăra se află la mai puțin de o oră de mers cu mașina de capitala Windhoek, sentimentul este unul de izolare completă.

Complexul oferă oaspeților săi yoga la răsărit, meditație sonoră în tufiș și tratamente ce includ împachetări cu ocru inspirate de Himba sau masaj cu pietre fierbinți. Puteți face activități precum meditație pe lună nouă sau să priviți apusul, care este emblematic pentru serile Baja el Sol de la hotelul Habitas original din Tulum. Camera dublă costă 587 USD. 

https://ourhabitas.com/namibia/

4. Jack’s Camp, Botswana

Tabăra lui Jack a fost deschisă acum 25 de ani. Și în prezent, este singura opțiune de safari pe o întindere de 160 de km. Camerele au fost decorate în așa fel încât să se mențină răcoroase, cu paturi cu baldachin Zanzibari, cufere, covoare persane, iluminate cu lămpi.

O reinventare modernă face din noul Jack să îmbrățișeze viitorul cu cea mai recentă tehnologie de energie solară Tesla, adăugând și 9 corturi de 1.400 metri pătrați, fiecare cu piscină privată, aragaz pe lemne, duș interior și exterior, și Wi-Fi în premieră. Camerele duble pornesc de la 1450 USD. 

https://naturalselection.travel/camps/jacks-camp/

5. Kruger Shalati – Parcul Național Kruger, Africa de Sud

Kruger Shalati nu are stilul convențional de safari-lodge. Hotelul de fapt este un tren refăcut, care cuprinde 24 de camere cu pereți de sticlă așezați pe fostele șine de cale ferată. Se remarcă elemente romantice, precum tăblii de piele maro și fontul de numerotare al suitelor, precum și motive vernaculare. În locul țesăturii obișnuite de vafe, halatele de baie sunt mătăsoase, comandate de la renumitul brand de textile Bonolo Chepape. 

Totodată, majoritatea ghizilor și a personalului de ospitalitate provin din comunitățile din jurul parcului. Angajamentul față de impactul economic și inovația conceptuală este pretutindeni! Cazarea ajunge la 530 USD de persoană, cu all inclusive. 

https://www.krugershalati.com

6. Singita Sabora Tented Camp, Tanzania

Această tabără îi implică pe oaspeți în mijlocul acțiunii datorită priveliștii pe care o oferă, mirosurilor și a sunetelor safariului, care sunt amplificate de un efect deosebit. 

Tabăra este compusă din 9 corturi îmbrăcate în pânză de cânepă și piele, pe o câmpie deschisă sub cerurile gigantice. Mii de turme de animale sălbatice își fac apariția din luna mai și până la sfârșitul lunii octombrie, în timp ce migrează din Serengeti. Însă fauna sălbatică se poate observa excelent pe tot parcursul anului. 

Masa se poate servi pe tot parcursul zilei și este acompaniată de o listă bogată de vinuri. Prețul pentru o noapte ajunge și la 1650 de dolari de persoană, cu all inclusive. 

https://singita.com/lodge/singita-sabora-tented-camp

7. St. Regis Cairo – Egipt

Noua locație de lux din Cairo este definită de liniște și calm, datorită izolației foarte bune pe care o are. Liniștea domnește și la piscina reflectorizantă Water Garden, unde puteți savura ceai de mentă în timp ce admirați designul cu felinare arăbești și mashrabiyas decorativ.

La Zisa, unul din cele 6 restaurante ale complexului are cel mai bun falafel și medames din Cairo. Este locul perfect înainte de plecarea spre minunile Muzeului Egiptean, a bazarului Khan el-Khalili sau a Piramidelor, toate la o distanță relativ mică. Hotelul pune la dispoziție oaspeților o barcă pentru o plimbare pe Nil, completată de un mic dejun sau picnic pe malul râului. Camerele pornesc de la 220 dolari pe seară.

https://www.marriott.com/hotels/travel/caixr-the-st-regis-cairo/