10 hoteluri cu arhitectură neobișnuită

10_hoteluri_cu_arhitectura_neobisnuita_poza_reprezentativa

Când alegeți să vă cazați la un hotel, vă concentrați de obicei pe felul cum arată cameră, restaurante, bar și celelalte facilități. Dar, în multe cazuri, clădirea în sine este o operă de artă cu o arhitectură memorabilă, unică.

Star Tower at Studio City Macau

Potrivit arhitectului Gary Goddard, proprietarii au dorit ca designul să arate ca și cum un meteorit s-ar fi prăbușit în mijlocul clădirilor de tip art deco. Asta a condus la ideea roții, care a dus apoi la două roți, iar apoi avem cifra 8 care simbolizează norocul în cultura chineză. Este atât de iconic, încât într-o zi ne așteptăm să fie prezentat într-un film – Batman, James Bond sau Mission Impossible. Pare făcut pentru asta. https://www.studiocity-macau.com/en/accommodation

The Guitar Hotel

Primul hotel în formă de chitară din lume a adăugat ceva rock ‘n’ roll la Hollywood în Florida de Sud, când a fost deschis în 2019. Parte a complexului Seminole Hard Rock Hotel & Casino Hollywood, structura înaltă de 137 metri arată ca o chitară de la spate.

Bucurați-vă de experiența completă a showului de muzică și lumină (care se desfășoară la 9 și 9:30), unde luminile LED transformă geamurile de sticlă din podea până în tavan ale hotelului într-un spectacol, pe măsură ce imaginile colorate dansează. Șase fascicule de lumină în partea de sus a structurii proiectează cel puțin pe o distanță de 6000 de metri în cer, alungind corzile gâtului chitarei.  https://www.seminolehardrockhollywood.com/en/hotel/the-guitar-hotel

Atlantis, The Palm

Arată ca și cum miticul oraș Atlantida a ieșit din golf și a fost ancorat de-a lungul coastei Dubaiului. Așezat în The Palm Island, resortul de culoarea coralului are două turnuri în creștere conectate printr-un pod. Designul seamănă cu o gaură de cheie enormă, care oferă vedere asupra apei azurii și a cerului de dincolo.

Dintre cele 1.548 de camere ale Atlantisului, Royal Bridge Suite, care se întinde pe ambele turnuri, este cea mai luxoasă. Totuși, toate suitele subacvatice oferă o experiență unică.

https://www.atlantis.com/dubai

Grand Lisboa Hotel

Înălțându-se peste Macao, clădirea strălucitoare în formă de lotus a hotelului Grand Lisboa apare ca și cum ar fi răsărit dintr-un ou de aur. Floarea simbolizează moștenirea orașului – împodobește steagul oficial care a fost înființat după ce Portugalia a predat fosta colonie Chinei în 1999. Arhitecții din Hong Kong Dennis Lau și Ng Chun Man au proiectat structura de sticlă înaltă de 853 de metri. Clădirea în formă de lotus înflorește în special noaptea, când este acoperită de lumini sclipitoare. https://www.grandlisboahotels.com

Marina Bay Sands

Steaua orizontului din Singapore, Marina Bay Sands dăinuie singură. Ar putea fi din cauza celor trei turnuri înclinate la 26 de grade, un număr prosper în conformitate cu feng shui-ul. Tot aici este și Muzeul ArtScience, ale cărui 10 „degete” curbate găzduiesc fiecare spațiu diferit al galeriei, iar vârfurile degetelor înclinate permit luminii să se verse peste structură.

Dar Sands SkyPark atrage toată atenția. Este cocoțat la etajul 57 și este atât de mare încât pot încăpea patru avioane A380 unul lângă altul. SkyPark găzduiește piscina legendară de pe acoperiș. https://www.marinabaysands.com

Shangri-La Hotel, At The Shard, London

Arhitectul Renzo Piano a creat cea mai înaltă clădire a Europei de Vest, care se întinde până la cer. Turnul în creștere împietrește totul în jurul său, iar exteriorul în formă de con strălucește datorită celor 11.000 de panouri de sticlă.

Hotelul ocupă etajele 34-52 și, după cum vă puteți imagina, fiecare unitate de cazare are vederi imbatabile datorită ferestrelor ce pornesc din podea până în tavan. Pentru a vă bucura mai mult de peisajul londonez, vizitați fie barul GŎNG, fie piscina infinită, ambele la etajul 52.

https://www.the-shard.com/shangri-la/

MGM Macau și MGM Cotai

În timp ce aceste proprietăți surori sunt poziționate în diferite zone din Macao, ambele au fațade metalice strălucitoare. Trei nivele de aur, argint și bronz strălucesc pe exteriorul înălt de 505 de metri a hotelului MGM Macau. Straturile vălurite imită valurile Mării Chinei de Sud din apropiere. 

În Taipa, MGM Cotai a folosit aceeași schemă de culori, dar în loc de valuri, clădirea este alcătuită din cutii de bijuterii supradimensionate, stivuite cu grijă una peste alta. Intrați în interior pentru a vedea Spectacolul, un spațiu imersiv multifuncțional. Fiind cel mai mare acoperiș din sticlă, a obținut primul titlu arhitectural și structural Guinness World Records din Macao.

https://www.mgm.mo 

The Tokyo Station Hotel

Acest reper luxos se află în cel mai neașteptat loc din Tokyo: o gară de cărămidă. Dar nu vă așteptați la arhitectură obscură în acest loc istoric. Fiind un hotel cultural important desemnat din Japonia, clădirea veche de 105 ani oferă spații de cazare cu ferestre interioare cu vedere la cupolele galbene și albe ale stației Tokyo.

În timpul orei de vârf, urmăriți navetele hoardelor care intră și ies din gară, în timp ce vă aflați în intimitatea dormitorului dvs. liniștit. 

https://www.thetokyostationhotel.jp

Four Seasons Hotel Guangzhou

Nu aveți cum să ratați zgârie-norul înalt de 103 etaje a peisajului urban – este una dintre cele mai înalte clădiri din lume. Hotelul se află în prima treime a Centrului Internațional de Finanțe din Guangzhou, care a fost conceput de firma de arhitectură WilkinsonEyre.

Deși s-ar putea să nu vă dați seama la prima vedere, structura subțire are un plan triunghiular. Când pășiți înăuntru, veți obține un efect complet amețitor dacă vă uitați în sus în atriul cu 33 de etaje, acoperit cu sticlă.

https://www.fourseasons.com/guangzhou/

Morpheus

Structura care pare că nu aparține acestei lumi provine din viziunea arhitectei Zaha Hadid, prima femeie arhitect care a câștigat apreciatul Premiu Pritzker (lucrările sale includ apartamentele de lux din Miami’s One Thousand Museum și Opera din Guangzhou).

Morfeu, care este zeul grec al viselor, este prima clădire cu formă liberă din lume, cu un exoschelet de oțel. Semănând ușor cu norocosul număr chinezesc 8, hotelul ultramodern din Macau a fost inspirat din sculpturile de jad pentru formele sale curbate.

https://www.cityofdreamsmacau.com/en/stay/morpheus?utm_source=google_GMB&utm_medium=organic&utm_campaign=GMB