La Borsec au fost reluate tratamentele balneo-medicale, după o pauză de 22 de ani

Tratamentele balneo-medicale au fost reluate în staţiunea harghiteană Borsec după o pauză de 22 ani, la centrul spa&balneo Fontana fiind primiţi, luni, primii pacienţi, transmite agenția Agerpres.

Potrivit unui comunicat transmis de Biroul de Presă al Primăriei Borsec, acesta este un pas extrem de important în procesul de a reaşeza staţiunea pe harta turismului balnear din ţară. În comunicat se mai arată că au fost obţinute toate aprobările necesare şi a fost încheiat un contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.

„După obţinerea tuturor aprobărilor necesare şi încheierea contractelor aferente, astăzi (luni-n.red) au sosit deja primii pacienţi la Fontana pentru a beneficia de servicii balneo-medicale. Pentru facilitarea acestor servicii au avut loc pregătiri intense în ultima perioadă, iar ca ultim pas al procesului de obţinere a autorizaţiilor, Ministerul Sănătăţii a emis aprobarea pentru tratamentele balneo-fizioterapeutice, iar un contract a fost încheiat cu Casa de Asigurări de Sănătate Harghita pentru furnizarea serviciilor medicale în asistenţa medicală de specialitate din ambulatoriu”, se arată în comunicatul citat.

Potrivit directorul centrului Fontana, Tamara-Ana Proca, este vorba de un moment istoric, deoarece tratamentele balneo-medicale se întorc la Borsec după o absenţă de 22 de ani.

Aceasta a subliniat că centrul de tratament dispune de o gamă largă de servicii, de echipament modern şi de personal calificat.

„Acesta este un pas extrem de important în scurta existenţă a Centrului Fontana, deoarece de acum încolo cei interesaţi pot alege din întreaga gamă de servicii pe care le oferim: de la pachetele de wellness, spa, până la cele de tratament balnear. (…) Avem echipament modern, o echipă tânără şi entuziastă, şi putem oferi toate condiţiile necesare pentru a oferi tratamente de înaltă calitate celor care ne solicită acest lucru. Consultaţiile medicale sunt asigurate de un medic specialist născut în Borsec, care şi-a asumat, de fapt, sarcina de a relansa serviciile de tratament balnear în staţiunea turistică”, a declarat Tamara-Ana Proca, citată în comunicatul menţionat.

La rândul său, primarul Mik József a apreciat că relansarea serviciilor balneo-medicale este o realizare importantă pentru staţiune.

El a precizat că vechiul centrul de tratament a fost închis în 2001, ceea ce a dus la întreruperea tratamentelor medicale şi pierderea statutului de staţiune balneo-climaterică. După construirea complexului Fontana, oraşul a reuşit să-şi recupereze acest statut şi, ceea ce este şi mai important, să primească pacienţi care necesită tratament medical.

„Turismul din Borsec se baza pe tratamente medicale. Odată cu încetarea acestora, în 2001, staţiunea şi-a pierdut atractivitatea. Am lucrat mult pentru acest moment, iar acum recoltăm roadele a mai multor ani de muncă. Sunt convins că facem paşi hotărâţi spre relansarea turismului în Borsec”, a afirmat primarul, citat în comunicatul de presă.

Centrul balnear cuprinde un centru spa şi o bază de tratament, cu o suprafaţă totală de 3.000 metri pătraţi şi pune la dispoziţia oaspeţilor săi facilităţi extrem de diverse pentru relaxare si tratament.

„Tratamentele balneare, fizioterapeutice şi de kinetoterapie sunt asigurate de terapeuţi calificaţi şi echipamente moderne şi eficiente. Printre tratamentele prescrise de medic se numără hidroterapia, hidrokinetoterapia, kinetoterapia, termoterapia, diferite terapii fizioterapeutice şi de masaj medical”, se mai arată în comunicat.

Centrul spa&balneo FONTANA din Borsec, considerat unul dintre cele mai frumoase din ţară, a fost inaugurat oficial în data de 15 decembrie 2022.

Foto: Primăria Borsec

Sursa: Realitatea Travel