ZUMA

zuma_dubai_food_poza_repr

Oferind o reinterpretare sofisticată a stilului tradițional japonez Izakaya, de a bea și a mânca informal, Zuma este restaurantul fondat de Rainer Becker și Arjun Waney în 2002, având 11 locații la nivel global și 5 locații sezoniere. 

Restaurantul dorește să ofere clienților săi mâncăruri tradiționale autentice într-o formă modernă. Meniul prezintă o varietate de feluri de mâncare din cele trei bucătării ale sale: bucătăria principală, barul de sushi și grătarul robata. 

Impresia pe care o lasă se aseamănă cu o vizită în Japonia, un amestec aparte de precizie și haos. E suficient să vă uitați la câteva videoclipuri ale haosului funcțional al trecerii Shibuya pentru a realiza că odată cu nebunia vine și o metodă. Același sentiment poate fi găsit, într-o formă modernă la unul din încântătoarele restaurante Zuma. 

https://zumarestaurant.com

Totul a început in Londra, prima locație fiind deschisă în Knightsbridge, și deși este în antiteză cu modernismul cartierului, restaurantul respectă în același timp tradițiile din trecut. Spre surprinderea tuturor, Zuma încă pulsează cu viață la aproximativ 15 ani după ce a deschis porțile pentru prima dată. Ascunsă pe aleea liniștită, pe Raphael Street, nu sare deloc în evidență; toată lumea este aici pentru că vrea să fie, o dovadă a calității și nivelului său de atracție a elitei.

Se cere să nu se întârzie la rezervare pentru a nu risca să pierdeți o masă bună, însă chiar dacă se întâmplă asta veți fi așezat la barul complet aprovizionat și impresionant, unde cocktailurile dispar pe capete și fac gândurile să se adune.Puteți savura experiența Zuma la fel de bine dacă stați în spate și observați sau dacă mâncați aici. 

 

Chelnerii se strecoară fără efort în jurul camerei pline, ca niște dansatori de balet invizibili îngrămădiți de pește proaspăt și farfuriile care navighează pe coridoarele invizibile pentru clienții care așteaptă să fie serviți. La fel ca Shibuya, anticipezi un accident la fiecare secundă, un accident tumultos urmat de un vulcan de ton proaspăt care erupe în aer, dar nu vine niciodată. În schimb, staff-ul se poartă exemplar, șervețelele sunt înlocuite, vasele sunt curățate și apele completate, adesea fără ca oaspeții să observe. 

Calamarii au fost minunați, însă yellowtail-ul a fost sublim, cu gust delicat de chilli verde și ponzu. Aș fi putut să mănânc asta toată noaptea dar am fost anunțată că urmează multe alte feluri de mâncare și de îndată ce am terminat, farfuria a și dispărut de pe masă, îndepărtată de mâna invizibilă

 

A urmat un platou mai tradițional de sushi și sashimi. A fost destul de plăcut, deși nu mai era necesar, pentru că ne pregăteam de desert. 

Ceea ce a urmat depășea cu mult orice așteptare. Fondantul lor de ciocolată acompaniat de înghețata de vanilie este absolut incredibil, la fel ca și desertul cu banane și sos de caramel. Cu siguranță a avut loc inevitabilul de a pleca de acolo cu aproape un kg în plus.

A te pierde în mâncarea bună este una dintre cele mai bune experiențe din viață, iar bucătăria de la Zuma cu siguranță va fi de neuitat!