COYA

coya_restaurant_foto_repr

Coya s-a născut din spiritul aventurii. În anul 2012, bucătarul lor chef Sanjay Dwivedi a făcut un tur gastronomic timp de un an în America Latină, în căutarea celor mai interesante arome din bucătăria contemporană internațională. A găsit ceea ce căuta în Peru. „Când am plecat în Peru, eram ca un copil într-un magazin de dulciuri, am fost atât de impresionat. Au atât de multe alimente diferite – fructe, legume, ceviches. Am fost prins” relatează acesta. https://www.coyarestaurant.com

Spre surpinderea lui Sanjay, cartoful este originar din Peru și există peste 3.000 de soiuri diferite. Peruanii patrioți folosesc cu mândrie expresia „Eu sunt mai peruvian decât cartoful”. 

Întors la Londra, Sanjay a petrecut 11 luni în bucătărie dezvoltând primul meniu pentru COYA. „ Călătoria pe care am făcut-o a fost uimitoare”, spune el. „Am schimbat meniul de 25 de ori înainte de lansare! Mâncarea peruană este mâncare originală de fuziune. Acceptă arome din bucătăria japoneză, chineză, spaniolă și africană. Ceviche este noul sushi. Este foarte sănătos, proaspăt și delicios.” 

Restaurantul este foarte încântat de numeroasele premii câștigate de-a lungul anilor pentru mâncarea lor de tip fusion, cocktail-urile speciale și experiența primitoare pe care o oferă oaspeților. Numai în 2019 și 2020 au primit premii precum: Best Americas Restaurant și Best Latin American Restaurant pentru COYA Abu Dhabi. 

COYA este de obicei la mare căutare, așadar e posibil să fiți nevoiți să așteptați întâi la bar până va veni cineva să vă conducă la masa dumneavoastră. În acest timp vă recomand să încercați guacamole proaspăt pisat chiar în fața voastră ca un pre-starter. Nu uitați să consultați lista de băuturi, sunt foarte faimoși pentru cocktailurile picante. În ceea ce privește mâncarea, mâncarea poate varia de la lună la lună.

Cu selecția de ceviche, tiraditos și signature dish-ul lor Arroz Nikkei (biban de mare cu orez, gătit lent într-o oala de fier)  nu ai cum să dai greș, și pe bună dreptate. Acestea sunt preparatele pe care nu ai voie să le ratezi! Când există vreun moment de răsfăț, COYA merită toate caloriile și sesiunea de cardio care vă așteaptă a doua zi. 

Meniul COYA este ispititor, însă specialitățile lunii sunt cele care te fac să te întorci. Încercați homarul la grătar care vine decorticat și are cantitatea perfectă de afumătură. Cât despre Arroz Nikkei este felul pe care nu ai cum să nu îl mai comanzi! Are cel mai incredibil, pufos dar totodată lipicios, orez cu aromă de umami. 

Pentru a încheia un festin ca la carte, vă recomand porția generoasă de churros. Te vor duce cu gândul la copilărie prin gustul de portocală și lime, acompaniate de o piscină de ciocolata fierbinte. Chelnerii recomandă și cheesecake-ul care este mai light și vine împreună cu sorbet de cocos. Chiar și cei mai pretențioși prieteni ai voștri vor găsi ceva de care să se îndrăgostească aici. Și cu siguranță nu veți vrea să împărțiți nimic!