5 dintre cele mai luxoase călătorii cu trenul din lume

venice_orient_express_train

Dacă ești genul de persoană căreia îi place să se bucure de călătoria în sine la fel de mult ca de destinație, călătoria cu trenul este răspunsul pentru tine. Adaugă pe lista de vacanță răsfățul și ești gata să te bucuri de ce ar trebui să fie una din cele mai bune forme de călătorie pentru orice globetrotter. Este ceva incredibil să te poți așeza într-un scaun comfortabil lânga fereastră, cu un pahar de vin în mână, și să te bucuri de peisajul sublim care rămâne în urmă. Iată cateva dintre cele mai luxoase călătorii cu trenul din lume. 

1) Rovos Rail, Sudul Africii

Este cunoscut faptul că Africa de Sud se laudă cu o sumedenie de linii feroviare de lux, care primesc o atenție deosebită de la pasionații de trenuri, una din ele fiind Rovos Rail, care oferă cel mai generos mod de a experimenta peisajul și viața sălbatică din țară. Prin efortul depus reușesc să recâștige romantismul și atmosfera călătoriilor unei epoci trecute. Vagoanele lor au fost renovate într-un stil antic dar tototdată sofisticat, cu mese specifice stelelor Michelin, care cer ținuta oaspeților cu sacou și cravată, acompaniate de cele mai bune vinuri din Africa de Sud. 

Sursa: https://www.rhinoafrica.com/en/accommodation/rovos-rail-luxury-train/25349

Cușetele sunt incredibil de comfortabile, decorate cu lambriuri de lemn din perete în perete și baie privată, unele având chiar și căzi. Nu există televizor sau wi-fi disponibil pe Rovos. Dar vei vedea că nu prezintă nici un disconfort și te vei simți și mai absorbit de întreaga experiență. Cu designul său eduardian, serviciile la superlativ și motorul cu abur, o plimbare la bordul Rovos este șansa perfectă pentru a călători în timp și, totodată, pentru a te bucura de panoramele perfecte ale Africii de Sud. 

Tips: Deși călătoria din Pretoria către Cape Town este cea mai populară, cea care oferă cele mai fascinante peisaje este ruta Durban (care include excursie într-un safari Big Five) 

2) Venice Simplon Orient-Express, Europa

Nu încape îndoială că regina călătoriilor feroviare rafinate, celebrul Venice Simplon Orient-Express, a fost cândva descris de Vanity Fair ca „trenul cu care se măsoară toate celelalte trenuri de lux” . Cu rute în întreaga Europă, care include cele mai captivante orașe ale continentului – cum ar fi Londra, Paris sau Veneția – nu e de mirare că această linie feroviară se situează în fruntea listei de preferințe. O plimbare la bord este nu mai puțin de un pas înapoi în epoca de aur a călătoriilor cu trenul. 

Sursa: https://www.belmond.com/trains/europe/venice-simplon-orient-express

Călătoria peste noapte de la Londra la Veneția în vagoanele renovate și stilizate în stil art deco, readuc la viață eleganța și farmecul lumii vechi. Barul mobil sub formă de mașină este inima trenului și vine acompaniat de pianist. 

Tips: Nu puteți fi niciodata prea eleganți pentru Venice Simplon Orient – Express, așa că puneți-vă ceva special în bagaj (unii domni au apărut la cina chiar și într-un smoching) . 

3) The Rocky Mountaineer, Canada

Explorați peisajul iconic canadian al Muntelui Stâncos într-o călătorie unică la bordul Rocky Mountaineer. Nicio altă călătorie nu surprinde vastitatea și frumusețea Canadei la fel ca ruta „Primul pasaj spre vest” al trenului Rocky Mountaineer, care atinge toate punctele culminante din vestul Canadei. Pasagerii văd terenuri uimitoare cu munți, râuri și păduri care sunt accesibile doar cu trenul. 

Sursa: https://travelobservations.com/rocky-mountaineer/

Acest tren nu are vagoane de dormit, până la urma cine ar putea dormi când priveliștea este atât de minunată? În schimb, oaspeții sunt conduși în fiecare seara la câte un superb hotel local. Vagoanele care au cupolă de sticlă sunt unice, cu ferestre mari vitrate, asigură pasagerilor o vedere totală la peisajul captivant.

Tips: Fiți atenți când treceți prin regiunile din jurul Banff – adesea se pot observa elani și vulturi, iar pasagerii cu privire ageră ar putea vedea chiar și urși. 

4. The Royal Scotsman, Scoția

Nu există o modalitate mai bună de a experimenta magia și misterul legendarelor tărâmuri scoțiene decât la bordul Royal Scotsman, singurul tren în care se poate dormi din Marea Britanie. Nu sunt acceptați mai mult de 36 de pasageri la o călătorie de neuitat cu trenul îmbrăcat în mahon, în stil eduardian, prin unele dintre cele mai uimitoare peisaje ale Scoției. 

Sursa: https://www.goldeneagleluxurytrains.com/trains/belmond-royal-scotsman/gallery/

Există mai multe excursii disponibile, dar toate sunt concepute pentru a aduce istoria și cultura scoțiană la viață, cu opriri la castele, distilerii și monumente. Trenul are vagoane de dormit de lux, un centru spa și o mașină de observare cu o verandă în aer liber, unde puteți povesti aventurile voastre cu ceilalți oaspeți, la un pahar de whisky, sub un cer plin de stele. 

Tips: Rezervați-vă din timp un tratament în mașina spa, unde balansarea ușoară a trenului și serviciile prestate de terapeut se îmbină perfect pentru o experiență de wellness cu adevărat unică

5) Golden Eagle Trans-Siberian Express, Rusia

Nu multe călătorii oferă imagini de aventură, locații exotice și opulență, așa cum o face Golden Eagle Trans-Siberian Express. Grandoarea neimaginabilă a Rusiei se revarsă în fața pasagerilor într-o călătorie de 15 zile care prezintă toate locurile cu însemnătate ale țării. Călătoria merită făcută măcar o dată în viață și e bine de știut că include peisaje spectaculoase și mese gourmet. 

Sursa: https://www.theluxuryholidaycompany.com/destinations/europe/golden-eagle/accommodation/golden-eagle-150255

De asemenea, călătoria oferă excursii excepționale cum ar fi un tur al capitalei Mongoliei și o baie (pentru îndrăzneți) în apele înghețate ale lacului Baikal. 

Tips: Nu ai avut timp să-ți exersezi limba rusă înainte de a ajunge? Stai fără griji, se predau lecții la bord!

 https://realitateatravel.net/ce-inseamna-sa-stai-intr-un-hotel-de-lux-acum/