Top 8 hoteluri din Europa

top_8_hoteluri_din_europa_poza_reprezentativa

Motivele pentru care să îți dorești să vizitezi Europa sunt infinite. Fie că vii pentru istorie, cultură, frumusețea naturală sau plajele magnifice, preparatele culinare, localnicii, în orice parte privești, vei vedea nenumărate atracții și minuni care atrag milioane de vizitatori.

Am analizat pentru tine care sunt cele mai tari top 8 hoteluri din Europa în care să te odihnești în următoarea ta vacanță.

1. Four Seasons Madrid

Hotelul Four Seasons din Madrid - Hoteluri din Europa
Hotelul Four Seasons din Madrid – Hoteluri din Europa

Au fost necesari opt ani de renovări minuțioase, suspendarea unei linii de metrou și 700 de milioane de dolari, pentru a deschide complexul care se întinde pe șapte clădiri lângă Puerta del Sol. Four Seasons Hotels & Resorts găzduiește reprezentanțele unor branduri celebre precum Hermes, dar și reședințe private.

În spatele fațadei grandioase, scările de marmură trec prin holul decorat exclusiv din aur, până la cele 200 de camere spațioase, care emană un sentiment de calm, cu perdele albe, tăblii bej și buchete proaspete de flori. IPad-urile de pe noptiere vă conectează cu recepția instant, cu o simplă glisare aveți rezervată o masă la celebrul restaurant de pe acoperiș a bucătarului Dani Garcia sau o programare la centrul spa care se întinde pe patru etaje, având o piscină închisă cu sticlă în mijlocul peisajului de teracotă al hotelului. Camerele pornesc de la 530 dolari pe noapte. 

https://www.fourseasons.com/madrid/

2. Hotelul Galleria Vik Milano

Proprietatea din Milano a lanțului hotelier Vik Retreats marchează debutul european al brandului și, deși nu este ușor de observat (fiind ascuns pe o stradă laterală), Galleria Vik Milano promite să vă răsfețe până la cel mai mic detaliu. Cele 89 de camere și apartamente au un amestec de mobilier contemporan, vintage și antic, plus lucrări ale unor artiști italieni, uruguayeni și internaționali.

Puteți opta pentru o cameră cu balcon privat și vedere la arcadele cu boltă de sticlă din Galleria Vittorio Emanuele II, cel mai vechi centru comercial din Italia. Vă puteți bucura de un Aperol Spritz înainte de cină la Vikissimo sau puteți savura o pizza autentică la I Dodici Gatti, pizzeria de pe acoperiș. Camerele pornesc de la 600 USD pe noapte. 

https://www.galleriavikmilano.com

3. La Réserve Eden au Lac — Zurich

Hotelurile de ultimă generație sunt tot mai des întâlnite în cel mai mare oraș din Elveția. Cel mai nou dintre ele are 40 de camere și ocupă locul faimosului hotel Eden au Lac din ianuarie 2020. Camerele sunt disponibile pe mai multe categorii, unele cu balcoane și vedere la lac și seamănă foarte bine cu danele de iaht.

Semnătura designerului Starck se observă tot mai mult în spațiile publice, dar sunt restrânse, potrivite pentru austerul Zurich. Cel mai bun loc unde puteți mânca este La Muña, un restaurant japonez-peruvian, unde pereții din lemn sunt tencuiți cu picturi în ulei și oferă un ceviche de seabass cu trufe fabulos. Priveliștile portului și ale Alpilor îndepărtați ajuta la o relaxare totală. Camerele dublă încep de la 500 USD pe noapte. 

https://www.lareserve-zurich.com

4. Loire Valley Lodges – Esvres-sur-Indre, Franța

Lorie Valley Lodges este format din mai multe cabine mari, de lemn, fiecare înălțată pe niște piloni și ferită de privirile vecinilor, într-o pădure de 290 de hectare. Este o locație unde predomină natura, arta și izolarea, ce oferă un sentiment de siguranță.

Caroline Frey, cea care a creat locul, este o pariziană ce obișnuia să lucreze în arta contemporană. În realizarea locului și-a combinat cele două pasiuni, sculpturile mari comandate de ea continuând să apară în mod neașteptat din pădurile dense. În cadrul decorului sălbatic, unde foșnesc frunzele neîncetat, păsările zboară spre iazul din apropiere, cina nu avea cum să fie deloc plictisitoare. 

Dacă alegi să o servești la tine pe terasă, aceasta va veni într-o cutie elaborată, pe mai multe nivele, umplute cu somon și păstrăv, rillette de pește, anghilă afumată, brânzeturi, salate și fondant de ciocolată. Prețurile pornesc de la 462 USD pe seară. 

https://loirevalleylodges.com

5. Maslina Resort – Stari Grad, Croația

Deschiderea a avut loc în luna august a anului 2020, într-un colț sublim al Mării Adriatice, cu 33 de camere, 17 apartamente și trei vile care par să plutească eteric deasupra piscinelor înconjurate de măslini. Unul dintre avantajele oferite de resort este restaurantul condus de bucătarul șef Patricia Yeo și barul sofisticat de pe plajă, spa-ul în aer liber, zonele de relaxare îngrijite, dotate cu hamacuri cu frânghii înnodate, și bucăți de plajă intime cu pietriș.

Zilele ar putea începe cu o sesiune de yoga pe malul apei, înainte de un tur al grădinii organice și o degustare de ulei de măsline sau vin. Puteți vizita Stari Grad, orașul vecin din Patrimoniul UNESCO, pe una dintre bicicletele electrice ale proprietății. Camerele încep de la 318 dolari pe noapte.

https://www.maslinaresort.com

6. The Mayfair Townhouse – Londra

Hotelurile de tip town-house au revenit în capitala britanică, iar cel mai nou cuprinde 15 clădiri georgiene, construite în secolul XVIII. Situat pe Half Moon Street, proprietatea cu 172 de camere oferă acces imediat la centrul Londrei, la Palatul Buckingham, Trafalgar Square și Hyde Park. Barul Dandy servește cocktailuri de inspirație victoriană și este foarte apreciat de londonezi în general. 

Pentru decor s-au folosit materiale bogate stratificate, precum catifeaua și marmura, o paletă de roșu intens, verde și albastru, ce oferă camerelor o senzație adecvată epocii. Mesele se servesc oriunde pe proprietate, inclusiv în camera clubului sau în camerele de oaspeți, iar curry-ul cu homar este un preparat pe care nu îl poți rata. O noapte de cazare pornește de la 500 de dolari. 

https://www.themayfairtownhouse.com/

7. Paragon 700 Boutique Hotel & Spa – Ostuni, Italia 

În centrul istoric al „orașului alb” Ostuni, denumit astfel pentru clădirile sale vechi, uniform văruite în alb, se află cea mai nouă oază de liniște din regiune, Paragon 700. Arhitectul și designerul de interior Pascale Lauber a condus personal restaurarea palatului din secolul al XVIII-lea, folosind tehnici tradiționale artizanale și un strop de stil contemporan.

Cele 11 camere proiectate individual au tavanul cu boltă, fresce de epocă, șeminee originale și parchet antichizat. Proprietatea este înconjurată de o grădină înfloritoare, cu o plantație de portocali și piscina unde oaspeții se bucură de soarele arzător al Pugliei. Puteți savura un negroni la barul Mixology House, să faceți un masaj la spa sau să luați cina sub tavanele pietruite vechi de secole, ale Restaurantului 700, care este condus de bucătarul-șef Giovanni Cerroni. O cameră pornește de la 356 de dolari pe seară. 

https://www.paragon700.com/

8. Villa Copenhagen – Danemarca

În apropierea parcului de distracții din secolul al XIX-lea al Grădinii Tivoli din Copenhaga, noua vilă Copenhaga este aproape la fel de veche. Structura neo-barocă găzduia anterior sediul central al oficiului poștal danez. Este o proprietate mare, cu 390 de camere.

Zona holului, cu lounge-ul și barul său plin de viață, magazinul care vinde lucrările artiștilor locali și un tavan din sticlă cristalină care oferă vederi asupra cerului, este unul dintre cele mai vesele locuri din oraș. Piscina de pe acoperiș a devenit punctul culminant al locației. Între timp, restaurantul Kontrast își respectă numele și oferă preparate din toate colțurile globului. Prețurile pornesc de la 182 de dolari pe noapte. 

https://villacopenhagen.com/

Fie că stai o noapte sau îți plănuiești un tur, merită să încerci fiecare locație din top 8 hoteluri din Europa ca să vezi frumusețea acestora cu ochii tăi!

Vezi și: https://realitateatravel.net/cele-mai-frumoase-plaje-din-europa-calatorii/