Staţiunile turistice de pe Valea Prahovei au fost ocupate de Paşte în proporţie de 75%

Staţiunile turistice de pe Valea Prahovei au fost ocupate în proporţie de 75% cu ocazia Sărbătorilor Pascale, anumite unităţi turistice fiind la capacitate maximă (90-100%) iar altele la jumătate din capacitate (50-60%), a anunţat Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului (APDT) Prahova.

S-au format coloane de maşini între localităţile Breaza şi Comarnic pe sensul către Sinaia la urcare, şi la Buşteni, Sinaia şi Comarnic pe sensul de coborâre către Capitală”, se menţionează în comunicat.

Conform sursei citate, vremea a fost mai „îngăduitoare” sâmbătă pentru cei care au ales să petreacă Paştele pe Valea Prahovei.

Potrivit asociaţiei, au fost amenajate şi deschise toate pârtiile din golul alpin: Varianta, Vâlcel, Valea Dorului 2, Floare de colţ, Panoramic, Valea Soarelui 1, Valea Soarelui 2, Lăptici 1, Lăptici 2.

Stratul de zăpadă a fost afectat, însă, de ploaie, se mai spune în comunicat.

Totodată, Câmpina şi Breaza au fost ocupate în weekendul Paştelui în proporţie de 95%.

APDT Prahova este un parteneriat public-privat, model de bune practici, cu funcţiuni de OMD, organizaţie de management al destinaţiei, înregistrată din 2008 la iniţiativa ANAT. Aceasta reuneşte într-un parteneriat public-privat alături de Consiliul Judeţean, consilii locale, hoteluri, agenţii de turism, Camera de comerţ şi industrie, UPG. APDT Prahova este membru director al APT, membru activ al consiliului de brand al Romaniei, al grupului de lucru voucherele de vacanţă, al grupului de lucru OMD şi, de asemenea, membru fondator şi vicepreşedinte FAPT.

Sursa: Realitatea de Prahova