8 Cele mai frumoase plaje din Europa

cele_mai_frumoase_plaje_din_europa_poza_reprezentativa

Nu este nevoie să vă aventurați într-un zbor pe distanțe lungi pentru a vă plimba pe nisip alb perlat sau pentru a vă răcori într-o lagună turcoaz. Mii de kilometri de coastă ai Europei sunt presărați cu plaje perfecte și cu peisaje sălbatice. 

Am ales cele mai frumoase plaje din Europa, de la Scandinavia până la Sardinia, pentru a vă ajuta să începeți planificarea primei dvs. evadări post-pandemice.

1. Santa Giulia, Corsica

Plaja Santa Giulia din Corsica - una dintre cele mai frumoase plaje din Europa
Plaja Santa Giulia din Corsica – una dintre cele mai frumoase plaje din Europa

Există nenumărate plaje frumoase în Corsica, dar golful de vis cu nisip alb din Santa Giulia se află în fruntea listei noastre. La doar câțiva kilometri la sud de strălucitorul Porto Vecchio există o plajă perfect adaptată pentru familiile cu copii mici și populară pentru paddle-boarders. În lunile de vară este foarte plin, așa că ajungeți devreme pentru a vă ocupa locul. https://santa-giulia.net/en/

2. Porto Katsiki, Lefkada, Grecia

Plaja Porto Katsiki din Lefkada - una dintre cele mai frumoase plaje din Europa
Plaja Porto Katsiki din Lefkada – una dintre cele mai frumoase plaje din Europa

Abia la mijlocul anilor ’90 a ajuns infrastructura modernă în acest colț al coastei vestice din Lefkada, deschizând în cele din urmă Porto Katsiki și pentru oameni, nu doar pentru capre. Acum, este cele mai populare plaje de pe insulă, înconjurată de stânci albe acoperite de pini.

Marea adâncă este un loc sublim pentru înot. În timp ce stâncile păstrează nisipul sub umbră până la prânz, există o mulțime de umbrele multicolore în așteptare pentru după-amiezile toride.

https://www.portokatsiki-studios.com

3. Calanque D’en Vau, Cassis, Franța

Plaja Calanque D'en Vau din Cassis - una dintre cele mai frumoase plaje din Europa
Plaja Calanque D’en Vau din Cassis – una dintre cele mai frumoase plaje din Europa

Întinderea sălbatică și minunată a litoralului dintre Marsilia și Cassis este adesea numită alternativa mai somnoroasă și mai discretă din Provence a Coastei de Azur. De asemenea, găzduiește un șir de intrări secrete – sau calanque – care predomină malul. Este o adevărată aventură pentru cei care ajung aici cu caiacul, cealaltă opțiune fiind o urcare abruptă și prost semnalizată de la Cassis. Este o muncă grea, dar veți fi recompensați cu vederi magnifice ale Mediteranei la final.  http://www.calanques13.com/en/calanque-en-vau.html

4. Praia do Carvalho, Portugalia

Plaja Praia do Carvalho din Portugalia - una dintre cele mai frumoase plaje din Europa
Plaja Praia do Carvalho din Portugalia – una dintre cele mai frumoase plaje din Europa

Imaginați-vă Algarve și probabil deja vă gândiți la plaje mari, largi, pline de turiști care caută soare. Dacă nu ar fi fost scara abruptă din gresie și tunelul cu fosile, înfipt în stâncă, singura modalitate de a ajunge aici ar fi fost coborârea pe stâncă, oferind acestui golf pitoresc un sentiment de insulă deșertică. Marea face echipă cu viața acvatică, așa că merită făcut snorkeling. Asigurați-vă că aduceți cu voi o mulțime de provizii deoarece nu este nimic în apropiere.

https://www.visitalgarve.pt/en/2221/praia-do-carvalho.aspx

5. Cala Macarella, Menorca, Spania

Plaja Cala Macarella din Menorca - una dintre cele mai frumoase plaje din Europa
Plaja Cala Macarella din Menorca – una dintre cele mai frumoase plaje din Europa

Acest golf paradisiac, localizat pe cea mai autentică insulă balearică, este acompaniat de unele dintre cele mai uluitoare ape albastre. Turiștii se adună pe iahturi, oprindu-se să ia o bere rece ca gheața de pe plaja cu nisip alb virgin. Pentru o experiență mai autentică, mergeți de-a lungul coastei pentru a ajunge la sora mai mică și retrasă a Calei Macarella, Cala Macarelleta. Este un loc popular pentru nudisti, deci, dacă doriți să vă alăturați, lăsați costumul de baie în urmă.

http://menorcablue.com/explore-the-island/beaches/cala-macarella-macarelleta/

6. Kleftiko Beach, Milos, Grecia

Plaja Kleftiko Beach din Milos, Grecia - una dintre cele mai frumoase plaje din Europa
Plaja Kleftiko Beach din Milos, Grecia – una dintre cele mai frumoase plaje din Europa

Milos are cea mai diversificată coastă dintre toate insulele grecești. Călătorii pricepuți renunță la faimoasa plajă Sarakiniko, unde mulțimile pot fi obositoare, și se îndreaptă spre sud-vest spre Kleftiko. Deoarece în apropiere există foarte puțină dezvoltare, izolarea acestei locații o face atât de specială.

Majoritatea vizitatorilor ajung cu barca, dar pentru cei care merg pe jos există o pistă de drumeție prăfuită care ajunge până la mare. Nu există plajă propriu zisă, ci o mulțime de stânci mari și plate pe care să te întinzi. La întoarcere, aruncați o privire la mănăstirea Agios Ioannis Siderianos, unde localnicii obișnuiau să se ascundă de pirați. http://www.kleftikomilos.com

7. Playa de Ses Illetes, Formentera

Plaja Playa de Ses Illetes din Formentera - una dintre cele mai frumoase plaje din Europa
Plaja Playa de Ses Illetes din Formentera – una dintre cele mai frumoase plaje din Europa

Playa de Ses Illetes din Formentera se apropie de o viziune a Caraibelor, versiunea europeană. Vara, excursioniștii pleacă de la Ibiza, lăsându-și iahturile pentru a lua prânzul la colibele strânse de-a lungul țărmului. Așa cum v-ați așteptat, nu este lipsită de mulțime. Într-o zi liniștită este posibil să vă plimbați spre insula sălbatică și nelocuită s’Espalmador, care este de-a dreptul fascinantă. https://www.affittoformentera.com/en/ses-illetes/

8. Butterfly Valley Beach, Turcia

Plaja Butterfly Valley Beach din Turcia - una dintre cele mai frumoase plaje din Europa
Plaja Butterfly Valley Beach din Turcia – una dintre cele mai frumoase plaje din Europa

Laguna Albastră din Ölüdeniz aduce majoritatea oamenilor în acest colț al Coastei Turcoaz din Turcia, dar pe măsură ce zona din jurul celebrului bar de nisip se construiește, apar și mulțimile. În schimb, la câțiva kilometri pe coastă se află această bijuterie ascunsă – așa numită din cauza celor 100 de specii de fluturi care se află în jurul văii protejate de guvern.

Nu este nimic acolo în afară de un bar pe plajă iubit de turiștii hippie. Aceasta este o plajă complet naturală, înconjurată de cea mai extraordinară floră și faună din țară. 

Vezi AICI și cele mai frumoase plaje din Italia.