Concertul de Anul Nou al Filarmonicii din Viena s-ar putea desfășura cu prezența publicului

Filarmonica din Viena va permite prezenţa spectatorilor la tradiţionalul Concert de Anul Nou, susţinut pe 1 ianuarie 2022, doar persoanelor vaccinate anti-COVID-19 cu schema completă sau celor care au trecut prin boală.

După ce concertul de anul trecut s-a desfăşurat fără public ca urmare a restricţiilor impuse în Austria pentru combaterea pandemiei, Musikverein Hall din Viena va putea să-i primească din nou pe iubitorii de muzică clasică. Mai exact, 1.500 de norocoşi se vor putea bucura live, din nou, de valsurile şi polcile secolului al XIX-lea, potrivit unei informări a Orchestrei Filarmonice din Viena.

Deși recunoaște că este dificil de estimat cum va evolua situaţia epidemiologică, Claudia Kapsamer, purtătoarea de cuvânt a Filarmonicii, a declarat că totuşi se preconizează ca spectacolul de Anul Noul să aibă loc în prezenţa publicului.

Accesul în sală va fi însă restrâns doar celor care s-au vaccinat anti-COVID-19 cu schema completă sau care au trecut prin boală, o măsură pe care autorităţile austriece o vor aplica de săptămâna viitoare şi altor stabilimente, precum cluburile de noapte, ca urmare a creşterii numărului de contagieri cu noul coronavirus.

Filarmonica a anunţat deja programul cu care, sub bagheta dirijorului argentiniano-israelian Daniel Barenboim, va marca intrarea în anul 2022, relatează Agerpres.

Sursa: Realitatea Travel