Minivacanța de Rusalii. Cât mai costă un weekend în afara orașului

 

Sezonul estival debutează cu o nouă minivacanță: bugetarii vor avea liber de la stat atât joi, 1 iunie, cât și luni, 5 iunie, a doua zi de Rusalii.  Cei mai mulți dintre ei și-au deja concediu și pentru ziua de vineri și au făcut deja rezervări pentru o minivacanță de cinci zile. În plus, fiind și Ziua Copilului exact în acest interval, este un moment numai bun pentru un sejur în familie. Hotelierii și proprietarii au pregătit deja pachete de cazare complexe, care includ și activități dedicate celor mici, excursii opționale pentru întreaga familie și multe alte surprize pentru o vacanță perfectă.

„Cum era de așteptat, toate tarifele la cazare s-au dus în sus, creșterea fiind de 16%, conform unei platforme online de rezervări hoteliere. Prin urmare, cei mai mulţi dintre ei şi-au luat deja concediu şi pentru ziua de vineri şi au făcut rezervări pentru o minivacanţă de cinci zile”, susţin reprezentanţii Travelminit.

Se anunță o creștere a tarifelor la cazare cu 16% în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. De exemplu, prețul mediu pentru o noapte de cazare în weekendul prelungit de Rusalii este de 296 lei / cameră dublă. Prețul mediu pentru 2 persoane, 2 nopți, începe de la 797 lei, prețul mediu pentru 2 adulți, 2 copii, 2 nopți, începe de la 1050 lei, iar prețul mediu pentru 2 adulți, 2 copii, 3 nopți începe de la 1430 lei.

Vacanțele în familie: care sunt cei mai importanți factori de luat în considerare?

Când vine vorba despre vacanțele în familie, cei care călătoresc alături de copii țin cont de următoarele criterii: 69% dintre voturi au mers către o cameră de tip Family, 49% dintre voturi sunt pentru piscină pentru copii, 27% dintre voturi au mers și către opțiunea activităților pentru copii organizate la cazare, 38% dintre voturi au mers și pentru un loc de joacă pentru cei mici, în timp ce 12% dintre voturi au mers către meniul dedicat copiilor.

În ceea ce privește starea de spirit din timpul vacanței, 86% dintre respondenți sunt de părere că un concediu cu familia e întotdeauna o experiență frumoasă și că nu se pot bucura cu adevărat de vacanță fără familie. În același timp, 12% dintre părinți susțin că o vacanță cu familia poate fi o adevărată provocare, iar numai 2% dintre ei spun că vacanțele în familie reprezintă un impediment pentru liniștea unui cuplu.

Foto Castelul de Lut Valea Zânelor Sibiu

Sursa: Realitatea Travel