Acasă INSPIRAȚIE Pantelleria: paradisul ascuns italian

Pantelleria: paradisul ascuns italian

0
Pantelleria: paradisul ascuns italian

Insula ascunsă Pantelleria este situată la 100 de km sud-vest de Sicilia și la aproximativ 65 de km de Tunisia. Litoralul din Africa de Nord  este clar vizibil de pe țărmurile sale, iar influența vecinilor se simte considerabil. 

Pe insulă nu te simți ca și cum te-ai afla în Italia, deși zona este frecventată de cele mai sonore nume italiene din lume. Giorgio Armani s-a îndrăgostit de insulă și încă deține vila sa de vară acolo, iar alte nume cunoscute precum Truman Capote, Sting și fotografi celebri s-au retras acolo. https://www.armani.com/casa/en/highlights/pantelleria/

Peisajul bătut de vânt, cu stâncile sale zimțate din lavă, adăpostește ruine antice și locuințe istorice cunoscute sub numele de dammusso. Ai senzația că ești undeva pierdut în Africa îndepărtată, mai degrabă decât pe una din cele mai unice insule italiene.

 https://realitateatravel.net/calatoreste-ca-un-italian-vacanta-in-italia/

Această insulă nu a fost ferită de dramă în trecut, fiind cândva locuința fenicienilor, romanilor și cartaginezilor. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, aliații au preluat controlul insulei ca bază pentru asaltul asupra Siciliei. În zilele noastre, singura dramă de pe insulă constă în ce restaurant să alegi, având unele din cele mai bune opțiuni gourmet din regiune. 

Insula Pantelleria este perfectă pentru cultivarea bumbacului, a smochinelor și măslinelor, iar acoperișurile clădirilor destinate colectării apei de ploaie sunt printre cele mai ingenioase. Solul de pe insulă este bogat în nutrienți și ajută la cultivarea terenurilor agricole, care includ, de asemenea, izvoare termale și peșteri ascunse, precum și o saună naturală. 

Restaurantele din Pantelleria servesc preparate din bucătăria locală , cu accent major pus pe vinete, măsline, roșii și capere de pe insulă, precum și pește adus din Sicilia și faimosul vin, înlocuitor de desert, Passito di Pantelleria. 

Află mai multe detalii despre insula minunată a Italiei în linkul de mai jos: 

https://tabuhighlife.ro/articles/pantelleria-paradisul-salbatic-din-largul-coastei-italiene_4034

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.