Vulcanul Etna a luminat cerul cu ultima sa erupție

vulcanul_etna_a_luminat_cerul_poza_reprezentativa

Cel mai activ vulcan din Europa a oferit un spectacol pe cinste în Sicilia! 

Muntele Etna, cel mai activ vulcan din Europa și una dintre atracțiile de top ale Italiei, a impresionat chiar și vulcanologii experimentați cu spectacolul pe care l-a susținut pe cerul din Sicilia.

„Vulcanul nu oferă pauză. Spectacolul este palpitant”, a scris Boris Behncke, un vulcanolog care monitorizează Etna pentru Institutul Național de Geofizică și Vulcanologie din Italia, într-o postare de blog pe site-ul agenției.

Muntele Etna a erupt de trei ori în trei zile, la un moment dat, aruncând o fântână de lavă înaltă de aproximativ 950 de metri, iar la alta, creând o „perdea neagră” din fragmente de piatră. https://www.volcanodiscovery.com/it/etna.html

Behncke a descris că s-a simțit binecuvântat cu momente de suspans în timp ce monitoriza activitatea Etnei din ultimele zile. Vulcanul a izbucnit în cele din urmă într-un fel rar întâlnit, surprinzându-i chiar și pe cei care lucrează la monitorizarea acestuia de ani de zile. 

Cel mai mare vulcan activ din Italia, a aruncat cu lavă mai mult de o săptămână, oferind un spectacol uimitor noapte de noapte pentru italienii cărora li s-a interzis să călătorească în afara regiunii din cauza pandemiei de coronavirus.

A aruncat suficientă cenușă și roci vulcanice pentru a duce la închiderea unui aeroport din apropiere, iar rezidenții din orașul italian Pedara au declarat pentru Associated Press că arăta aproape ca și cum ar ploua cu pietre într-o zi, săptămâna trecută.

Spectacolul muntelui Etna s-a sfârșit marți seara, potrivit institutului italian de vulcanologie. Nu s-au raportat răniți sau daune semnificative până acum.

https://realitateatravel.net/etna-bijuteria-siciliei/