Cea mai scumpă înghețată din lume! O porție costă mai mult decât o vacanță

Cea mai scumpă îngheţată din lume se serveşte în Japonia şi are un preţ demn de Cartea Recordurilor. Doar o singură porţie costă 6.380 de dolari, iar preţul piperat este justificat de ingredientele folosite. 

Îngheţata Byakuya sau Soarele de la Miezul Nopţii are la bază ingrediente europene, printre care o trufă albă rară cultivată în regiunea Piemont, care costă 2 milioane de yeni kilogramul (14.510 de dolari). Desertul de lux se serveşte cu frunze de aur comestibile și două tipuri de drojdie.

Desertul vine la pachet şi cu un set de instrucţiuni, înainte de servire. Clienţilor li se recomandă să aştepte ca îngheţata să ajungă la o textură moale, apoi să adauge sosul din trufe albe şi să servească totul cu o linguriţă specială. În plus, Cellato recomandă ca îngheţata să fie servită cu sake sau cu un vin alb franțuzesc.

„Ne-a luat peste 18 luni să ne dezvoltăm acest desert, cu o mulțime de încercări și erori pentru a obține gustul perfect”, a declarat un reprezentant al companiei Cellato pentru Guinness World Records.

Compania a declarat că misiunea sa nu este doar de a face deserturi scumpe, ci de a crea o experienţă culinară care îmbină ingredientele europene și alimentele tradiționale japoneze. Responsabil pentru această “misiune” este Tadayoshi Yamada, cheful de la RiVi, un restaurant din Osaka, cunoscut pentru bucătăria sa de fuziune franco-japoneză. 

Sursa: Realitatea Travel