Acasă TIPS & TRICKS FOTO: Cât costă să te dai cu bobul la Toplița. Pista de bob Alpine Coaster din Harghita e cea mai mare din România

FOTO: Cât costă să te dai cu bobul la Toplița. Pista de bob Alpine Coaster din Harghita e cea mai mare din România

0
FOTO: Cât costă să te dai cu bobul la Toplița. Pista de bob Alpine Coaster din Harghita e cea mai mare din România

Când te gândești la bob, cu siguranță îți vine prima dată în minte sportul de iarnă pe care îl urmăreai la Jocurile Olimpice de Iarnă. Pistele de bob, de agrement înseamnă, însă cu totul altceva. Dispare din ecuație pârtia sinuoasă de gheață, dar nu și distracția. Dacă te știi mai aventuros din fire, pista de bob de la Toplița s-ar putea să fie perfectă pentru tine.

Pistele de bob sunt o atracție relativ recentă în România, pentru pasionații de aventură. Eu am descoperit pista de bob de la Toplița, din Harghita, un județ care nu se lasă mai prejos când vine vorba de destinații de petrecere a timpului liber. Județul se poate mândri cu două dintre pistele de bob din țara noastră: una la Ghimeș, din localitatea Lunca de Sus și una la Toplița. Am vizitat-o pe cea din urmă, de la Toplița, zonă turistică ce s-a bucurat în 2022 de titulatura „Destinația Anului”. Pista de bob Alpine Coaster de la Toplița măsoară aproape doi kilometri lungime, fiind cea mai lungă din România. Viteza maximă de deplasare care poate fi atinsă este de 46 km/h, iar în prima jumătate a cursei ai parte de priveliști extraordinare pentru că ți se aștern în fața ochilor Munții Călimani, Munții Giurgeului și Muntii Gurghiului. Ulterior, în cursa ta cu bobul vei ajunge să mergi pe lângă pista de schi din Toplița, așa că dacă alegi să vii iarna aici, vei avea parte de o distracție dublă. Domeniul schiabil Pârtia Toplița este alcătuit din trei pârtii de schi, care au în componență și două instalații de teleschi, o bandă rulantă și o pârtie de sanie.

SURSA: WALL-STREET.ro

Sursa foto: Facebook / Visit Toplița

Sursa: Realitatea Travel

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.