Cele mai frumoase 5 sate din Grecia

cele_mai_frumoase_sate_din_grecia_poza_reprezentativa

Satele sunt adesea ignorate de către căutătorii de soare care se îndreaptă spre cele mai bune plaje ale insulelor grecești. Dar dincolo de marea albăstruie și golfurile cu nisip negru, există locuri minunate care se găsesc pe toate insulele: cătune văruite în alb, care duc spre bisericile din vârful dealurilor, cupole albastre clasice, porturi pastelate inspirate de italieni și cartiere în care viața se rezumă la cafenele și piețe pline de oameni. Aceasta este selecția noastră cu unele dintre cele mai frumoase orașe din Grecia pe care să le căutați în următoarea dvs. vacanță. 

Nimporio, Halki

Halki este cea mai mică insulă locuită și Nimporio este singurul dintre sate cunoscut pentru casele sale în nuanțe curcubeu , care se întind pe malul mării. Este la aproximativ 2 km distanță de vechea capitală Horio, unde încă mai există ruine din secolul al XV-lea, iar cetatea are o vedere strălucitoare până la Marea Carpatică.

Chora, Naxos

Capitala Chora zumzăie pe tot parcursul anului. Casele albe clasice se înalță pe dealul mic pe care a fost construit portul și se uită deasupra mării. Cea mai faimoasă priveliște aici este Portara, o ușă uriașă către vechiul templu al lui Apollo, care a fost construit în jurul anului 522 î.Hr., dar nu a fost terminat niciodată. Legenda spune că, dacă stai la ușă și îți pui o dorință, poți simți energia zeului și îți poți îndeplini o dorință.

Katapola, Amorgos

Unul dintre cele mai mari porturi naturale din Marea Egee și principalul port din Amorgos, Katapola este construit în jurul unei plaje de nisip din mijlocul golfului. Bazilica văruită se află între frumoasele case ale satului, în timp ce ruinele unui castel venețian din secolul al XIII-lea domină peisajul. Există, de asemenea, rămășițe ale unei așezări antice minoice, la care se ajunge pe o potecă din sat, care oferă cele mai bune vederi ale insulei. 

https://amorgos.gr/explore-amorgos/panagia-katapoliani/

Agios Georgios, Iraklia

Mica insulă cicladică Iraklia răsare din mare între Naxos și Ios. Este atât de mică, încât majoritatea turiștilor nu reușesc să o găsească – și astfel ratează Agios Georgios, principalul port și cel mai mare sat de aici. Majoritatea caselor, a populației de 150 de persoane, se confruntă cu Marea Egee și există o mână de restaurante și baruri de pe malul mării, cu vedere la nisipul fin ca zahărul turnat și la bărcile care se leagănă.

Panagia, Iraklia

Mai mic decât vecina sa Agios Georgios, Panagia este un oraș tradițional situat la poalele dealului Papas. Pentru o lungă perioadă de timp, acest sat înconjurat de terenuri agricole a fost cea mai mare așezare din Iraklia, distanța sa față de mare oferind protecție împotriva piraților. Casele din piatră încă mai au cuptoarele tradiționale de copt în curți.  https://realitateatravel.net/insulele-grecesti-pe-care-nu-le-poti-rata-in-2021/