Madridul este despre spontaneitate și chiar și planurile cele mai bine stabilite tind să fie uitate când ajungi în sufletul orașului. Nu vă simțiți vinovați dacă v-ați abandonat agenda culturală în weekend, asta înseamnă să vă comportați ca un adevărat Madrileño.
Orașul funcționează după propriile sale reguli, iar unele lucruri se întâmplă de obicei cu două ore întârziere. Astfel, localnicii iau prânzul la ora 2 și cina la 10, mai ales în weekend. De asemenea, s-a revenit la obiceiul ca înainte de prânz să se bea un vermut. Puteți încerca Bodegas Ricla sau Taberna de Angel Sierra, care apare și în filmul lui Pedro Almodovar, The Flower of My Secret.
Ziua 1
Începeți weekendul cu un mic dejun tradițional cu churros înmuiați în ciocolată fierbinte de la Chocolateria San Gines (Pasadizo de San Gines 5), care le oferă madrilenilor carbohidrați dulci încă din 1894. S-ar putea să se formeze coadă, dar servirea va fi rapidă.
https://chocolateriasangines.com
Mergeți pe Calle San Martín și pe Calle Bordadores până la Plaza Mayor pentru a vă bucura de 400 de ani de istorie. Înconjurată de clădiri din cărămidă roșie și turnulețe din ardezie, piața a fost transformată cu ajutorul celor 1.100 de plante și 100 de copaci, iar cafenelele de pe trotuar au avut și ele parte de o renovare.
Mergeți pe Calle Mayor până în piața Puerta del Sol și veți găsi placa pentru „kilometrul zero” de pe trotuarul din fața Casei de Correos (acum sediul guvernului), care marchează centrul oficial al Spaniei. Faceți o fotografie lângă statuia ursului care sare în sus spre un copac, simbolul Madridului.
Bucurați-vă de magazinele de pe Calle Preciados până la Gran Vía, bulevardul care străbate orașul și care a fost construit în prima jumătate a secolului al XX-lea, căutând cupolele de pe acoperișuri.
La lăsarea serii, intrați direct în atmosfera Madridului făcând un tur de tapas în cele mai tradiționale cartiere, învățând un pic de istorie și cum să comandați în barurile aglomerate în timp ce mergeți. Încercați Devour Tours, deoarece se concentrează pe locuri administrate de familii și oferă o varietate de trasee, luând la rând cele mai vechi taverne (cum ar fi Casa Botín), gastrobaruri moderne și magazine specializate în alimente. https://voicemap.me/tour/madrid/history-with-a-side-of-tapas-a-local-s-madrid/sites/casa-botin-oldest-standing-restaurant-in-the-world
Ziua 2
Pentru a vizita Prado (Paseo del Prado) ar fi bine să rezervați în avans și să ajungeți când se deschide, adică la 10, deoarece veți avea nevoie de toată dimineața pentru a vedea cele mai importante monumente, inclusiv cele mai bune colecții Velázquez și Goya din lume.
Pe dealul din spatele muzeului Prado este Murillo Café (Calle Ruiz de Alarcón, 27) care are mesele pe terasă și este un loc la îndemână pentru prânz. Un bloody Mary și o farfurie cu huevos rotos (ouă prăjite sparte peste chipsuri cu felii de jamon ibérico) ar trebui să vă pregătească pentru după-amiaza.
Continuați înspre deal pentru a ajunge la Parcul Retiro, unde locuitorii Madridului merg să se plimbe, să bea cafea în aer liber și să închirieze bărci cu vâsle. Monumentul lui Alfonso XII, care prezidează lacul, are o nouă punte de observare cu vederi panoramice.
Din parc puteți ajunge rapid la Muzeul Reina Sofia (Calle Santa Isabel 52). Imensul muzeu de artă contemporană, găzduit într-un spital din secolul al XVIII-lea, găzduiește marea capodoperă a lui Pablo Picasso, Guernica, precum și lucrări de Salvador Dalí, Joan Miró și Juan Gris. https://www.museoreinasofia.es/en
În cadrul muzeului, locațiile Arzábal și Nubel sunt ambele excelente pentru a lua cina sau pentru un cocktail. La 10 minute de mers pe jos este Bodega de los Secretos (Calle San Blas 4), un restaurant romantic, care are crame subterane cu încăperi arcuite. Vă puteți delecta cu mâncăruri moderne spaniole, cum ar fi rulouri de coadă de bou, biban de mare cu scoici sau caracatiță la grătar.
Iar pentru niște locații mai exclusiviste, aruncați un ochi pe lista de mai jos: https://realitateatravel.net/top-restaurante-madrid/