Acasă TIPS & TRICKS Pașaportul cu vaccin

Pașaportul cu vaccin

0
Pașaportul cu vaccin

În timpul pandemiei de Covid-19, a fost necesar să închidem multe granițe pentru a limita răspândirea virusului, dar pe măsură ce tot mai mulți oameni se vaccinează, conceptul de vaccinare sau pașaport imunitar face ca posibilitatea noilor deplasări să devină realitate pentru mulți – încep negocierile care vor fi puse în aplicare în rândul țărilor Uniunii Europene.

Umblă zvonuri cum că va exista un document la nivelul UE, care ar fi comun pentru toate statele membre și care ar contribui la formarea bazei deciziilor cu privire la cine și cum poate intra în Europa. De când a început pandemia în 2020, de exemplu, UE a vorbit despre permisiunea legată de cererile de viză, ca acestea să fie procesate cu succes în toate statele sale membre, dacă sunt însoțite de un test PCR negativ Covid-19. Și acum, țările încep să facă tranzacții pentru vara anului 2021, pentru a permite oricui a fost vaccinat să traverseze liber între țările implicate.

 

Pe 26 ianuarie, Grecia a semnat un acord cu Serbia pentru ca turismul să se desfășoare între cele două țări prin pașapoarte digitale de vaccinare. Acordul se va desfășura în perioada 1 mai – 1 octombrie, permițând persoanelor care dețin un certificat de vaccinare să treacă libere frontiera.

Grecia, Cipru și Israel au semnat pe 9 februarie un contract de călătorie pentru pașaport de vaccinare în trei țări care să le permită pasagerilor vaccinați să circule liber între cele trei țări. Acordul va intra în vigoare începând cu 1 aprilie, iar The Guardian l-a numit „un posibil prim pas spre normalizarea turismului în următoarea fază a pandemiei”. 

Ce se va întâmpla însă cu țările care nu vor aproba vaccinul?

The Conversation a raportat faptul că guvernul din Madagascar a decis să nu-și vaccineze populația, iar guvernul tanzanian merge împotriva recomandărilor oamenilor de știință și a OMS și recomandă în schimb ca tanzanienii să apeleze la rugăciune și la medicina tradițională pentru a se proteja împotriva Covid-19. https://magicalkenya.com

Riscul este în mod evident că țările vecine nu vor putea scăpa de Covid (punând în pericol nu doar sănătatea, ci și economia) și că pot apărea noi scenarii derăspândire necontrolată. Prin urmare, există riscul că mutațiile ar putea fi capabile să reinfecteze populația vaccinată. https://realitateatravel.net/certificatul-de-vaccinare-anti-covid-in-luna/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.