De ce ar trebui să fie Mallorca în topul listei tale de călătorii post-pandemice

de_ce_ar_trebui_sa_fie_mallorca_in_top_poza_reprezentativa

Insula spaniolă Mallorca, perfectă pentru fotografii de tip vedere, are tot ce îi trebuie călătorului modern. De la apele sale turcoaz, plajele cu nisip fin și peisajele montane izbitoare, până la satele sale medievale și atmosfera cosmopolită a capitalei pline de viață, Palma de Mallorca este o fantezie mediteraneană devenită realitate. 

De ce Mallorca?

Mallorca are câte ceva pentru toată lumea. Un pionier al durabilității, Mallorca este renumită pentru agricultura sa ecologică și restauranteleremarcabile cu produse locale. În timp ce iubitorii de soare vor fi fericiți petrecându-și zilele pe una dintre cele 208 de plaje din Mallorca, gurmanzii vor dori să viziteze plantațiile de măslini organice ale insulei, cramele și fermele de citrice.

Pentru iubitorii de aer liber, lanțul muntos Tramuntana oferă drumeții excelente, alpinism, canyoning și ciclism montan, în timp ce pasionații de istorie vor fi ocupați de dimineață până seara explorând numeroasele minuni din Palma, votat „cel mai bun oraș din lume de trăit ”de ziarul britanic The Financial Times în 2017.

Când e bine să mergem?

Pe măsură ce oamenii își organizează călătoriile post-pandemice, mulți caută să evite aglomerația. Raportul Global Travel Trends Report de la American Express Travel indică faptul că spațiul și confidențialitatea devin prioritățile de top pentru călătorii de lux, 80% dintre ei indicând că sunt dispuși să călătorească către destinații în extra sezon, pentru a evita haosul.

Și, în timp ce Mallorca se poate aglomera în sezonul de vârf – și mai ales în iulie și august – aceasta este relaxată în tot restul anului. Mai, iunie și septembrie sunt ideale pentru a vă bucura de vremea minunată, fără a o împărtăși cu grupurile de turiști.

Unde vă cazați?

Mallorca are mai multe hoteluri de tip boutique fabuloase. El Llorenç Parc de la Mar este o oază de liniște, situat într-o piață fericită și senină, la marginea cartierului istoric Calatrava. Se mândrește cu un design atemporal, îmbinând elemente de inspirație arabă cu trăsături contemporane, un restaurant cu stele Michelin al bucătarului-șef local Santi Taura și un spa de vis.

https://www.elllorenc.com/en/

Rooftop-ul pe două niveluri oferă o privire de ansamblu asupra orașului, cu piscina infinită și un cocktail bar. De la romantica locație Finca Serena, până la chic-ruralul Mirabó De Valldemossa, fără a mai menționa noul Can Ferrereta, ultra-exclusivist, opțiunile sunt aproape nelimitate.