Cireșii japonezi vor înflori mai repede în 2021

ciresii_japonezi_vor_inflori_mai_repede_in_2021_poza_reprezentativa

În fiecare primăvară, Japonia se aprinde în nuanțe roz strălucitoare, pe măsură ce cireșii înfloresc în toată țara. În timp ce mulțimile de turiști ar putea să nu fie acolo pentru a se bucura de spectacol în acest an, florile de culoare roz își vor face în continuare debutul anual. Cu toate acestea, sosesc mai devreme decât erau așteptate.

Compania meteorologică japoneză a actualizat recent prognoza pentru florile de cireș din 2021, prezicând că primăvara va sosi devreme în Tokyo, Hiroshima și alte câteva orașe și regiuni din Japonia.

În Tokyo, sezonul sakura (floare de cireș) ar putea apărea încă din 15 martie, atingând vârful de înflorire pe 23 martie. Cu 11 zile înainte față de programul obișnuit. https://www.japan-guide.com/e/e2011.html

Între timp, se preconizează că Hiroshima va vedea cireșii roz la doar o zi după Tokyo, care va avea loc cu mai mult de o săptămână mai devreme ca de obicei. Se estimează că florile de la Kyoto vor înflori a doua zi, pe 17 martie (cu aproximativ 11 zile mai devreme decât de obicei), iar Osaka va aștepta să-și vadă florile de cireș începând cu 20 martie. Cireșii vor înflori în Sapporo ultimii, florile fiind așteptate să apară începând cu data de 2 mai.

În timp ce există o întreagă știință și metodologie care prezice momentul în care florile de cireșe vor înflori, momentul real al apariției lor depinde de condițiile meteorologice din această primăvară.

Conform restricțiilor actuale de călătorie, turiștilor de pretutindeni le va fi probabil dor de florile de cireș din acest an din Japonia. Din fericire, copacii de cireș au fost plantați și în Washington, D.C. în 1912, ca un cadou din Japonia. De atunci, capitala SUA a găzduit în fiecare an propriul său festival Cherry Blossom Festival de la sfârșitul lunii martie până la mijlocul lunii aprilie.

https://realitateatravel.net/zuma/