Relaxare sporită în Danemarca

Relaxare_în_Danemarca
Relaxare în Danemarca

După luni de zile de restricții, guvernul danez a anunțat joi, 6 mai, măsurile de relaxare posibile cu anumite condiții. https://realitateatravel.net/pasapoartele-digitale-pentru-vaccin-trebuie/

Autoritățile daneze au hotărât un plan de redeschidere a țării prin diminuarea graduală a restricțiilor impuse în privința activităților publice și o relaxare sporită.

În urma rapoartelor s-a observat o scădere a cazurilor de infectare în ultimele săptămâni, mai exact sub 100. Până joi, Danemarca reclama un număr de 255,470 de cazuri de coronavirus și un număr de 2,492 de morți. 

Măsurile de relaxare sporită constau în mersul la cinematografe și la piese de teatru, dar și permiterea activităților sportive în sălile de fitness în vederea pierderii kilogramelor acumulate în timp ce s-a lucrat de acasă. 

Elevilor li se permite participarea fizică la cursuri, atât celor până la clasele a VIII-a inclusiv, cât și pentru clasele terminale de liceu. 

Condiția pentru ca o relaxare sporită să fie posibilă este ca danezii să prezinte dovezi ale imunizării împotriva COVID-19 sau teste cu rezultate negative făcute cu cel mult 72 de ore în urmă, date care să fie disponibile prin intermediul unei aplicații încorporate într-un pașaport-coronavirus. 

Danemarca a fost prima țară europeană care a concretizat ideea de pașaport coronavirus. „Coronapas” este aplicația digitală care se accesează de pe telefonul mobil, unde sunt păstrate toate datele menționate mai sus. 

Citește articolul complet, cu toate detaliile mai jos: 

https://www.realitatea.net/stiri/actual/relaxare-sporita-in-danemarca-liber-la-intalniri-cinema-restaurant-si-sala-numai-cu-pasaportul-coronavirus_6093e1d5e9ef5b3486112a72