Malta: statul european care își recompensează turiștii

malta_statul_european_care_isi_recompenseaza_turistii_poza_reprezentativa

Vrei să câștigi niște bani în timp ce ești în vacanță? Totul este posibil! 

Pentru a reporni industria turismului, Malta a pus la cale un plan prin care îi încurajează pe călătorii independenți să ocupe hotelurile sale începând cu luna iunie. 

Potrivit unui comunicat oficial, Autoritatea pentru Turism din Malta va plăti fiecare vizitator care își rezervă pe cont propriu un hotel minim 3 nopți, fără a apela la agenții de turism. Cei care aleg un hotel de 5 stele vor primi 100 EUR de persoană, în timp ce oaspeții care rezervă la un hotel de 4 stele vor câștiga 75 EUR, iar turiștii care vor sta la hoteluri de 3 stele vor primi 50 EUR. Cu cât urcă stelele, cu atât urcă și încasarea! 

Ministrul turismului a adăugat că aceste sume vor fi compensate de hoteluri, dublându-le la fiecare nivel, astfel încât oaspeții să poată câștiga până la 200 EUR pentru șederea lor de trei nopți la un hotel de 5 stele. Cei care aleg să meargă pe mica insulă Gozo din Malta vor primi un stimulent suplimentar de 10%. 

Cu 3.500.000 de euro alocați pentru acest plan, Malta speră că poate atrage minim 35.000 de vizitatori, arată comunicatul. https://realitateatravel.net/de-ce-ar-trebui-sa-fie-mallorca-in-top/

În prezent, țara este blocată de pandemie, primii pași pentru repornirea economiei având loc zilele acestea prin redeschiderea grădinițelor și a școlilor primare. Magazinele și serviciile neesențiale se vor redeschide de luni, 26 aprilie și se vor permite și adunările publice de câte patru persoane, potrivit site-ului Autorității de Turism din Malta.  

Cea mai importantă dată din calendar este 1 iunie, când se vor deschide granițele pentru călători. Până la urmă, economia țării se bazează 27% pe turism. Țara a înregistrat 2,7 milioane de vizitatori în 2019, dar acest număr a scăzut cu 80% la începutul pandemiei, a raportat Reuters. 

https://tabuhighlife.ro/articles/malta-iti-da-bani-sa-mergi-in-vacanta-ce-trebuie-sa-faci_4027