La ce să te aștepți când călătorești vara aceasta

la_ce_sa_te_astepti_cand_calatoresti_vara_aceasta_poza_reprezentativa

După mai bine de un an de când aeronavele stau la sol în număr record, este oficial: călătoriile aeriene revin la vară!

Pe măsură ce pasagerii mai curajoși pășesc la bordul avioanelor, trebuie să fim conștienți de măsurile de siguranță existente pe timpul călătoriilor, pe aeroporturi și în interiorul cabinelor. Iată cinci sfaturi de care să ții cont pentru o experiență plăcută și mai sigură de zbor vara aceasta. 

1. Masca este în continuare necesară

Chiar dacă ești complet vaccinat nu înseamnă că puteți renunța la mască din vară. Măștile de protecție sunt obligatorii pentru toți pasagerii avionului, indiferent de gradul de vaccinare. Unele aeroporturi oferă măști gratuite și dezinfectant pentru mâini. 

La bordul aeronavei, companiile aeriene investesc încă în igienizare profundă. Multe companii aeriene distribuie șervețele dezinfectante la îmbarcare, astfel încât clienții să își poată curăța propria zonă ca o măsură suplimentară de siguranță. 

2. Nu se vor găsi mai multe locuri libere

Oricine zboară în această primăvară sau vară se poate aștepta ca zborurile să fie aglomerate. Acest lucru se datorează faptului că solicitările sunt atât de mari încât companiile nu își mai permit să blocheze scaunul dintre pasageri.

Dacă gândul că vei sta lipit de un alt pasager necunoscut îți dă bătăi de cap, îți sugerăm să verifici din timp pentru a vedea cât de plin este avionul și încearcă să schimbi cu un zbor mai gol. O altă opțiune ar fi să zbori la first class sau business, unde locurile nu sunt așa solicitate. 

3. Regulile de călătorie continuă să se schimbe

Deocamdată nici o companie aeriană nu solicită dovada vaccinului pentru a urca într-un zbor, dar mulți operatori preconizează că ziua respectivă se apropie curând.

 http://www.qatarairways.com

Între timp, multe restricții cum ar fi rezultatul negativ al unui test PCR sunt încă în vigoare, în special pentru călătoriile internaționale sau pe distanțe lungi. 

Verifică de mai multe ori! Reglementările se schimbă în mod regulat, unele destinații reducând din măsuri, în timp ce altele le mențin sau chiar le cresc. 

https://realitateatravel.net/se-schimba-regulile-pe-aeroporturi/

4. Revin beneficiile premium

Companiile aeriene au abordări diferite în ceea ce privește servirea la bord, variind de la alimente ambalate și băutură îmbuteliată, până la mese de tip fine dining și un bar pe roți pentru zborurile mai lungi. 

Verificați online dacă aeroporturile pe care le vizitați au restaurante deschise și fiți pregătiți pentru o selecție mai limitată de gustări pentru mâncarea preambalată. Mai rămâne varianta să veniți pregătiți dinainte cu un sandwich și o sticlă de apă. 

5. Biletele sunt flexibile

Companiile aeriene au politici relaxate pentru pasagerii care schimbă sau anulează zborurile. Astfel, oamenii nu mai cumpără biletele de avion descurajați.

Această flexibilitate sporită va fi utilă mai ales în sezonul estival, în măsura în care companiile aeriene adaugă sau elimină zboruri pentru a se adapta situației. Cel mai indicat este să verifici mereu modificările introduse de fiecare companie în parte.