Siturile arheologice grecești, închise, inclusiv Acropole

Confruntată „cea mai gravă caniculă din 1987”, respectiv de mai bine de 30 de ani, Grecia a închis siturile arheologice în orele cele mai problematice. În plus, autoritățile elene au cerut populației să facă economie de curent electric pentru a evita o pană generală. 

Ansamblul din secolul al V-lea î.e.n. a fost închis de luni, dar turiştii vor găsi porţile închise începând de astăzi la toate siturile arheologice în aer liber din Grecia, potrivit realitatea.net

Măsura este valabilă până vineri, a anunţat Ministerul Culturii. Decizia a fost luată după ce mercurul din termometre a ajuns, luni după-amiază, la aproape 40 de grade. 

De săptămâna trecută, Grecia traversează o perioadă caniculară care ar trebui să atingă un vârf chiar astăzi şi să dureze până joi, 5 august.

În iulie 1987, un val de căldură a provocat moartea a o mie de persoane în Grecia din cauza lipsei de climatizare şi a poluării atmosferice. 

Temperaturile caniculare din ultimele zile au dus și la momente dramatice și asta deoarece o mare parte din insula Rhodos a rămas fără curent electric și apă. Totul din cauza unui incendiu de vegetație care a afectat rețelele de alimentare. Soldații greci au venit să ajute pompierii care s-au luptat cu focul. Două localități aflate în calea incendiului au fost evacuate.

Sursa: Realitatea Travel