NAVROM suspendă cursele din Delta Dunării

Navrom Tulcea a anunțat că peste două zile, suspendă toate cursele de pasageri și de marfă.Firma nu mai poate suporta financiar costurile, din cauza prețului tot mai mare la carburanți.

„Începând cu data de 26.06.2022, Navrom Delta SA Tulcea se va afla în imposibilitatea operării navelor de transport pasageri și mărfuri de strictă necesitate între municipiul Tulcea și localitățile situate în delta Dunării, din cauza lipsei resurselor financiare.

Situația a fost generată independent de voința noastră, până la momentul actual Navrom Delta SA Tulcea îndeplinindu-și în totalitate obligațiile din contractul ce prevede asigurarea mobilității persoanelor izolate din Delta Dunării

În speranța unei rezolvări rapide a situației, ne cerem scuze pentru disconfortul creat,” se arată în documentul semnat de Nicolae Chichi, directorul executiv al Navrom Delta SA Tulcea.

Dacă Navrom își suspendă activitatea  din data de 26.06.2022, acest lucru înseamnă că mai ales 9.850 de localnici rămân fără principala variantă de transport și aprovizionare.  Companiile private vor rămâne singura opțiune, o variantă mult mai scumpă

În localităţile înconjurate de ape din Deltă trăiesc circa 10.000 de persoane. Transportul persoanelor între Tulcea şi satele respective este făcut şi de firme private care deţin ambarcaţiuni de dimensiuni mici şi care nu au nicio obligaţie de a oferi reducere persoanelor din Deltă şi care nici nu îndeplinesc condiţiile impuse de stat societăţii Navrom Delta SA pentru a asigura transportul persoanelor în condiţii de siguranţă, potrivit Agerpres.

Sursa: Realitatea de Tulcea