Escapadele la munte și city break-uri în țară, cele mai căutate în această perioadă

 

Românii se orientează acum către city-break-uri în țară, un trend în ascensiune de câțiva ani încoace, dar și către sejururi de weekend în stațiunile montane și balneare, destinații tradiționale de toamnă.

Potrivit unui raport emis de platforma hotelieră online Travelminit.ro, 34% dintre rezervările efectuate în septembrie s-au realizat la unități de cazare din orașe mari din România, o dovadă în plus a faptului că city-break-urile sunt la mare căutare în această perioadă. Cele mai multe orașe din țara noastră au un potențial turistic uriaș, oferind o varietate de activități pentru toate vârstele și preferințele, zone de agrement și aventură, dar și atracții cu povești de neratat.

Care sunt cele mai căutate orașe din România toamna aceasta

Conform datelor publicate de Travelminit.ro, există o scădere cu 47% în ceea ce privește numărul înnoptărilor pentru luna septembrie comparativ cu lunile de vară, o tendință firească dată fiind încheierea sezonului estival. Pe de altă parte, Travelminit a înregistrat o creștere a numărului de înnoptări în septembrie 2022, în raport cu aceeași lună din 2021 și 2019 (cu 24% mai multe înnoptări față de 2021 și cu 44% mai multe înnoptări față de 2019), semn că există un interes sporit pentru sejururile de toamnă în România.

De asemenea, în topul celor mai căutate orașe pentru acest sezon figurează Brașov, București, Predeal, Sibiu, Cluj-Napoca, Oradea, Sovata, Sinaia, Timișoara și Poiana Brașov, astfel că este de așteptat ca aceste destinații să se aglomereze semnificativ în următoarea perioadă, mai ales că se apropie și prima vacanță a elevilor, între 22 și 30 octombrie, așa că multe familii vor alege să călătorească prin țară și să profite de vremea care este blândă în continuare.

De remarcat este și trendul ascendent al city break-urilor în România, tot mai prezent în ultimii ani. Aceste scurte sejururi implică o planificare mult mai rapidă și, bineînțeles, costă mai puțin. În plus, sunt o modalitate grozavă de a explora un loc nou, dar și de a profita de o binemeritată pauză, fără să fie nevoie de prea multe zile de concediu.

În ceea ce privește prețurile, așa cum era de așteptat, în luna septembrie a fost înregistrată o creștere de 17%. De exemplu, prețul mediu pentru o cameră dublă/noapte este acum de 254 de lei, în timp ce, în 2021, prețul mediu pentru o cameră dublă/noapte era de 216 lei.