Top destinații pentru toamna aceasta. Italia, Marea Britanie și Spania, preferate de români

 

Călătoriile sunt din nou pe un trend ascendent, după doi ani în care industria aviatică a fost marcată de restricțiile impuse de pandemie. Însă creșterea subită numărului de zboruri după o lungă perioadă de pauză a declanșat și o criză care a afectat toți operatorii, o criză care a dus la aeroporturi aglomerate, zboruri amânate sau anulate, bagaje pierdute sau rătăcite, greve, un haos general care a dominat aviația în ultimele luni.

În prezent, chiar dacă lucrurile sunt departe de a fi pe deplin rezolvate, se pare că încheierea sezonului estival a mai redus din problemele întâmpinate de pasageri. Potrivit datelor publicate de Vola.ro pentru perioada 15 septembrie – 1 decembrie 2022, Italia, Marea Britanie și Spania, țări în care există comunități mari de români, dar și care sunt alese frecvent de turiștii noștri, conduc în topul celor mai populare destinații din Europa în aceste luni.

Italia ocupă prima poziție în topul celor mai populare destinații europene din această toamnă. Aceasta e urmată de Marea Britanie și Spania, care domină clasamentul atât din punctul de vedere al numărului de rezervări, cât și din cel al biletelor efective. Lista celor mai solicitate destinații este completată în lunile de toamnă de Germania, Franța, Belgia, Irlanda, Olanda, Grecia, Austria, Danemarca, Portugalia și Turcia, țări alese frecvent de turiștii români pentru city-break-uri, vacanțele preferate ale acestui sezon. De asemenea, țări precum Austria, Portugalia și Spania au cel mai mare număr al rezervărilor de două persoane, semn că aceste destinații sunt alese cu preponderență de cupluri de călători.

În ceea ce privește durata dintre momentul rezervării zborului și efectuarea călătoriei, se pare că se revine la intervalele de dinaintea pandemiei. Dacă înainte, pe fondul restricțiilor și al schimbărilor de ultim moment, românii rezervau zborul cât mai aproape de data plecării, acum aceștia rezervă, în medie, cu 34 de zile înaintea deplasării. Potrivit datelor furnizate de Vola.ro, zborurile către Portugalia au cea mai mare fereastră, fiind rezervate cu 54 de zile înainte, pe când zborurile către Irlanda sunt cele mai spontane, fiind rezervate cu numai 19 zile înainte.

Conform datelor emise de Vola.ro, cele mai mai populare destinații sunt și cele mai ieftine. De exemplu, prețul mediu pentru un bilet către Italia costă 80 de euro, cel mai ieftin zbor din această toamnă. Zboruri ieftine pot fi găsite și către Belgia, Austria și Danemarca, acestea fiind și destinații către zboară mai multe companii aeriene. Tendința este ușor de intuit: cu cât e o cerere mai mare pe anumite zboruri, cu atât prețurile scad și destinația e mai atractivă.

În același timp, merită precizată preferința călătorilor pentru zborurile directe în detrimentul celor cu escală care, deși oferă prețuri mai bune adesea, nu sunt la fel de ușor de gestionat. 

 

Sursa: Realitatea Travel