Parcările se ieftinesc în Mamaia. La ce să se aștepte turiștii

Veste bună pentru turiștii care vor merge la vară în stațiunea Mamaia, vor plăti mai puțin pentru parcare. Decizia a fost luată de autoritățile locale, care au stabilit ca prețul să fie mai mic față de cel practicat în vara acestui an. Scopul este de a atrage clienții pe litoralul românesc, după un sezon estival dezastruos. 

 Sezonul estival a adus în Mamaia cel mai mic număr de turiști din ultimii ani. Iar unul dintre motive a fost parcarea prea scumpă. Aproape 100 de lei pe zi. Așa că mulți s-au orientat spre alte stațiuni de pe litoral. Acum, autoritățile vor să îi câștige pe turiști înapoi și au stabilit tarife mai prietenoase pentru viitorul sezon estival.

Tarifele au fost modificate și pentru agenții economici care închiriază locuri de parcare pentru unitățile de cazare.

Iar de sărbătorile legale, parcarea va fi gratuită în toate zonele din Mamaia, dar și în municipiul Constanța. 

Mamaia se transformă din Zona 0 în Zona 2 de tarifare, o oră de parcare va costa 1 lei/oră. Vor fi și excepții excepții în Mamaia (care vor rămâne în continuare Zona 0 – 4 lei/oră): parcarea supraetajată Albatros din zona Cazino, Promenada 2 (de la Castel până la hotel Iaki), Zona Pasarelă Hotel Rex și Zona Summerland).

Parcare va fi gratuită  non-stop, în Constanța, pentru mașinile hibrid, electrice și pentru mașinile istorice (de epocă) certificate

Conform regulamentului, parcarea va fi gratuită zilnic între orele 20:00 -08.00, pe tot parcursul anului, pe tot timpul anului, precum și în zilele de weekend și sarbatori legale, cu excepția zonei 0, pentru perioada 1 iunie- 31 august.

Tarifele se micsoreaza substantial, se pune accentul pe achizitionarea abonamentelor :

  • Abonamente pentru o zi : zona 0 ( 30 lei) ; zona 1 (15 lei) ; zona 2 (10 lei). În zona 2 este inclusă și Stațiunea Mamaia, ceea ce înseamnă că atât constănțenii, cât și turiștii pot achita 10 lei pe zi pentru parcare.
  • Abonamente pentru 7 zile : zona 0 ( 100 lei, dar poate fi utilizat și în zona 1); zona 1 (75 lei).
  • Abonamente pentru 30 de zile : zona 0 ( 199 lei), care poate fi utilizat și în zona 1.
  • Abonamente anuale : zona 0 ( 2000 lei), care poate fi utilizat și în zona 1.

Sursa: Realitatea Travel